Hur Flygplan Stay Up?

Det faktum att flygplan stanna upp i himlen är verkligen häpnadsväckande. De lyfter saker och människor från marken, driver dem genom luften till otroliga hastigheter utan några förbehåll. De förvåna oss genom att gå från punkt A till punkt B utan bokstavligen ned från himlen. Även flygplan flygning kan tyckas vara inget mindre än ett riktigt mirakel, det finns faktiskt vetenskap bakom det. Flygplan stanna upp i luften på grund av den dynamiska kraft som kallas lyfta.

Flyg hiss kan beskrivas som en kraft som fungerar i direkt opposition till vikten av ett flygplan. Lyft genereras av varje del av ett luftfartyg och spelar en svensk rulle. När man överväger hur flygplan stanna upp, tänka på att luften är vanligtvis kallas en vätska i aerodynamisk beskrivningar. Denna vätska är viktigt för att säkerställa att flygplan stanna upp i himlen. Utan den skulle de komma omkull-snabbt.

Lift är närvarande när ett fast föremål deformeras eller blir ett rörligt flöde av vätska. Flow fyller i en riktning, medan hiss produceras i den motsatta riktningen. Fasta ytor av alla slag kan orsaka flödet att vända sig bort, se till att flygplan stanna upp i luften. Till exempel, både den övre och nedre delar av ett flygplan vinge yta är viktiga avleda flödet av vätska.

Motion är också viktigt att se till att flygplan stanna upp och inte faller omkull. Utan rörelse, hiss inte genereras. Dessutom måste det finnas en hastighet skillnad mellan planet och vätskan. Flygplan lyfta genereras vinkelrät mot rörelse. Motion inte agera på egen hand när flygplanen flyger genom luften, dock; dra motsätter sig förslaget, bidra till vetenskapen om flygningen också.

Förutom hiss, rörelse och dra, vikt och drivkraft är också viktigt att se flygplan stanna upp i himlen. Vikten på ett flygplan är utspritt, hålla den i balans. Det är denna kraft som drar ett plan mot marken. Dragkraft, från flygplan motorer, flyttar den framåt och dra saktar ner. Utan dessa krafter, var och en arbetar på sitt eget sätt, kan ett flygplan flyger inte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.