Vilken var den första elektriska bilen?

Det är ganska svårt för att hålla fast den första elektriska fordon, eftersom tillverkarna och uppfinnare på flera ställen utvecklat elbilar vid ungefär samma tidpunkt. Vad man vet är att elbilar har funnits under lång tid, och inledningsvis de outsold bensin och ångdrivna bilar, av olika anledningar, allt från pris till komfort. Det 20-talet ledde till ett minskat intresse för sådana fordon, dess kostnader för bensin börjat stiga, tillsammans med ränta i miljörörelsen, skapa efterfrågan på elbilar.

På 1830-talet, uppfinnare i Belgien, Skottland, USA och Holland var alla som arbetar med elbilar. Robert Anderson om Skottland och Thomas Davenport i USA är både en eloge för att bygga den första elektriska fordon runt 1834-35, med hjälp av sina assistenter. Dessa tidiga bilar var mer lika horseless vagnar, med mycket enkla, grundläggande mönster och minimal effektivitet. Genom 1860-talet började uppfinnare att fokusera på att förbättra batterier för att få mer liv ur sina elbilar. Den elektriska fordon var främst en ny post för de rika i denna punkt, med ett stort klistermärke priset blir ännu högre med snirkliga dekorationer och början av raden armatur. 1897, den första elektriska fordon som konstruerats för kommersiellt bruk producerades en flotta av elektriska taxi för New York City.

Andra elektriska fordon som släpptes under 1890-talet, däribland "The Never Content", en belgisk racerbil som kortfattat höll rekordet mark hastighet. Den elektriska fordon började skjuta i höjden i popularitet, som folk vände sig bort från hästar och började leta efter bilar. Ångdrivna bilar utmanande att köra och köra, liksom bensinmotorer. Den elektriska fordon var touted som en tystare, lättare att hantera alternativ, men 1912 hade försäljningen minskat radikalt till följd av upptäckten av ytterligare petroleum inlåning, och förfining av gasmotorer och billiga bilar bensin som uppfinnare som Henry Ford .

släpptes den första elektriska fordon med en hybrid motor 1916, rätt runt den tid då intresset för elbilar hade bleknat. Medan ett fåtal tillverkare lekte med design under 1970 och 1980, att dra nytta av stora förbättringar när det gäller batterier, sågs den elektriska bilen i hög grad som en kuriositet tills folk började modifiera kommersiell bilar att köra på el och krävande massproducerade elektrisk bilar att svara på frågor om miljön, utsläpp fordon, och de ökande bränslekostnaderna.

Det kan intrig läsarna att veta att den första elektriska fordonskonstruktioner marknadsfördes specifikt till kvinnor. Deras tystare, renare förbränning motorer bjudet för damer som ville behålla sina vita handskar fläckfritt, och deras lätthanterlighet var marknadsförs som en bonus för förment flyktig kvinnliga förare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.