Varför har vissa däck har grön hätta?

Däck med grön hätta är fyllda med kväve, i stället för komprimerad luft. Kväve är ett naturligt förekommande färglöst, luktfritt, smaklös gas som utgör 78 procent av jordens atmosfär. De allra flesta av däcken är fyllda med komprimerad luft. Kväve-fyllda däck är en ny företeelse som visar sig vara populära bland konsumenterna i klimat som har stora förändringar i temperatur under året.

Nitrogen-fyllt däcken har gröna mössor så att alla ska kunna känna igen att de inte är luftfyllda däck. Det finns två stora fördelar för dessa däck: de minskar graden av gas förlust och de avlägsna fukt i däcket. Dessa fördelar är bakom den växande populariteten för kväve ifyllda däck. Kväve-fyllda däck är något dyrare än vanliga däck på grund av kostnaderna för kväve och de fördelar däcket ger. Titta noga på Luftmunstycke färg när man köper ett nytt fordon.

Däck med grön hätta behålla den optimala trycknivåer längre än luft fyllda däck. Detta skapar en jämnare slitage mönster i däcket och ger bättre gas körsträcka. Kväve molekyler är fetare i formen än syremolekyler. Som ett resultat har de en lägre läckage genom däcket väggarna. Dessa väggar är porösa så att gummit att expandera och krympa efter behov.

Luftfuktighet är den nivå av fukt i luften. Fukt hålls i syremolekyler. Ett däck med något syre, såsom kväve-fyllda däck, inte påverkas av fukt. Denna skillnad leder till en mer konsekvent däcktryck. Det snabbaste sättet att förbättra gas körsträcka och förlänga däckets livslängd är att se till att däcktryck kontrolleras regelbundet och på lämpliga nivåer. The National Highway och Trafiksäkerhet Associations (NHTSA) rapporter än mindre än 60 procent av amerikanska bilister regelbundet kontrollera sin lufttryck. Nitrogen-fyllt däcken behåller trycket nivå under längre tid, vilket ger en lägre underhållsdos produkt än vanliga däck.

Med tiden kommer kväve-nivån, och mer kväve kommer att behöva läggas. Kontakta din lokala bil-eller trötta återförsäljare att fylla däcken med nitrogen. Fyllning däcket är vanligtvis en avgift baserad tjänst, med ett schablonbelopp per däck. Luftpumpen munstycket är en annan form än kväve pumpen. Detta är att se till att däcken med grön hätta inte får syre av misstag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.