Varför finns det datorer i bilar?

mer skeptiska fordonets ägare kan vara benägna att tro att tillverkarna installera datorer i bilar för att säkerställa att fordonet skall föras in till återförsäljare för underhåll eller reparation. Även datoriserade informationssystem i bilar gör det svårare för många människor att arbeta på sina egna fordon, gör det faktiskt tjänster enklare och mer effektiv när du tar bilen till en mekaniker eller tekniker. Eftersom bilar i dag kan i princip tala mekanikern vad som är fel med dem på många områden, en stor del av gissningar har tagits bort. Det kan betyda färre reparationer och lägre räkningar, särskilt om fordonsägare agera snabbt när datorer i bilar varna för potentiella problem. När du tar din bil, det finns koder mekanikern kan granska för att avgöra vad som behöver göras.

Idag, datorer i bilar är standard. Varje modern bil har minst ett och många har flera. Datorer i bilar omfatta ombord diagnos, som kan varna för frågor innan de blir allvarliga problem och de kan också användas för att ange när en bil behöver underhåll. Det är obligatoriskt för datorer i bilar för att ge viss information om utsläpp.

Nackdelen med datorer i bilar som ofta tillfällen då de bryter ned de kan vara mycket dyra att reparera. Det finns också bekostnad problem med datoriserad nycklar. Du kan inte bara stanna vid järnaffären för att få en ny nyckel som för några dollar om du behöver en extra en. Datoriserad nycklar tenderar att bli dyrt, och de kan bara fås från återförsäljare eller från någon som specialiserat sig på att göra dem.

Å andra sidan finns det några bekväma aspekter av att ha datorer i bilar. Om din bil behöver byta olja, kan det nog varna dig att detta faktum. Istället för att bara en lätt olja som inte förklara problemet kan datorer i bilar visar att det är dags för ett oljebyte eller att din trycket är lågt och oljan måste kontrolleras och fyllas.

Många avancerade fordon är datoriserade och hållet. Många övervaka nästan varje aspekt av fordonet och rapportera om allt från dörren är olåst sändning som behöver service. Datorer i bilar är också ansvariga för driften av bromsarna, elektriska fönsterhissar och lås dörren, uppvärmda backspeglar eller sittplatser, krockkuddar, Keyless inträde, Keyless tändning, och mycket mer. Även de stereo kan ha ett eget datasystem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.