Vad gör lastbilschaufför Do?

Drive fem minuter på varje amerikansk väg och du är skyldig att se ett 18-wheeler lastbil. Dessa fordon är en av stöttepelarna för transport i USA och de män och kvinnor som kör dessa stora lastbilar är amerikanska ikoner. Men vad, egentligen, inte en lastbilschaufför göra? En lastbilschaufför, naturligtvis, driver ett 18-Wheeler, eller semi. Han kan vara en oberoende förare, äger sin egen rigg, eller hon kan arbeta för ett biltransporter företag. Filmen Smokey and the Bandit och det land /nyhet låten "Konvoj" av C. W. McCall hjälpte driva detta yrke i offentlighetens ljus. måste En lastbilschaufför först få utbildning i att köra ett 18-Wheeler. Kör denna typ av fordon är helt annorlunda att köra bil, en pickup, eller ens en liten leverans lastbil. Ett delvis har luftbromsar, många växlar i transmissionen och tusen andra skillnader från konventionella fordon. En lastbilschaufför måste utbildas i alla semi system och verksamhet. Hon måste veta vad man ska göra när man går upp eller ner en brant grad, så att bromsarna inte överhettas. Hon måste veta hur man håller en last från att ändra på en kurva, vilket innebär att hon också måste veta hur man laddar semi släpvagnen ordentligt.

Trucken trafikskola lär en novis hur man parkera en 18-Wheeler, hur man kan manövrera i trafiken och blir till smala gator. En lastbilschaufför måste lära sig olika körsätt, beroende på var han är. Man kör riggen ett sätt i Los Angeles och ett annat sätt på plan Kansas Interstate. När bilen går sönder, måste lastbilschaufför vet några grundreparationer färdigheter. Hon borde veta hur man handskas med den unika drag av en dieselmotor och hur du ändrar en punktering. Hon måste veta hur man ansluter och kopplar henne traktor (hytten) från släpvagnen. är lastbilschaufför väntas driva långa arbetsdagar, hålla reda på dem i bilen loggbok, få varor till sin destination i tid, ladda bilen, lasta bilen, se till att lasten i lastbilen matcher manifest blad och hundra andra små uppdrag. Kort sagt är den lastbilschaufför som ansvarar för sitt fordon verksamhet, effektivitet och säkerhet, liksom för den last han bär. Medan vissa företag betalar sina förare väl, gör många lastbilschaufförer inte en lön som motsvarar vad som förväntas av dem. Timmarna är långa och ensamma. Utbrändhet är vanligt.

I slutändan, lastbilar och deras mänskliga förare är fortfarande det vanligaste sättet att flytta konsumentvaror runt USA, så om du är tacksam för ett väl st livsmedelsbutik, köpa en lastbilschaufför en kopp kaffe för att säga tack. Han eller hon kommer att uppskatta det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.