Vad gör bogserbåtar egentligen?

bogserbåtar har inspirerat många hårt arbetande tecknade och tecken Storybook genom åren. Real-life bogserbåtar är så seg och full av karaktär som sina tecknade motsvarigheter, och besättningar bogserbåt är ofta salta sjömännen av legend. Dessa Stout små båtar sträcker sig från 50 fot hamnen eller varvet ryck till 250 fot långa offshore-ankare härbärgerat bogserbåtar. Bogserbåtar ger i allmänhet en av tre uppgifter. Den första är känt att de i branschen som "skepp hjälpa", som bistå större fartyg till och från hamnar och hamnar. Bogserbåtar också bogsera fartyg och pråmar som inte för egen kraft, och stöd i byggnadsarbeten sker på eller nära ett vattendrag. Dagens fartyg är vida större än de någonsin har genom historien. Dessa stora fartyg kan gå framåt och bakåt lätt, men är ofta oförmögna att manövrera sidled. Vissa fartyg har tvärgående bogpropeller som kan hjälpa fartyget att flytta i sidled, men även dessa avancerade konstruktioner bara tillåter begränsad sidled rörlighet, och många skepp kräver fortfarande vad som kallas ett "ryck assist. " I en bogserbåt hjälpa, en eller två bogserbåtar möta större fartyget medan det fortfarande är utanför hamnen. Ett vanligt scenario är en bogserbåt bakom fartyget, knutna till det av en linje. Bogserbåt Detta fungerar som en broms för att bromsa och stoppa stort fartyg. En annan bogserbåt kan vara nära fören på fartyget, vid hamnen eller styrbord sida, beroende på vilken sida kapten hjälp fartyget vill hed. Denna andra bogserbåten är ansluten till sidan av fartyget av en linje, så att bogserbåten att skjuta eller dra båten i önskad riktning. p

bogserbåtar också används för bogsering. De kan flytta ett flytande objekt utan egen strömkälla, t. ex. en pråm, eller ett "dött fartyg, ett fartyg som inte av egen kraft och flyttas från en plats till en annan. En typisk bogsering situation skulle innebära en bogserbåt med en bogsering kabel ansluten från aktern av bogserbåt med pråm eller döda fartyg. En tandem är bogsera när en bogserbåt är bogsering två pråmar i en linje. Pråmar kan användas för att flytta nästan allt som ett fartyg kan, och bogserbåtarna flytta dem från en plats till en annan. En bogserbåt roll i ett byggprojekt är mer varierad och komplex. Normalt hjälper en bogserbåt i byggandet genom att flytta små pråmar som transporterar de anläggningsmaskiner från plats till plats på en byggarbetsplats. Bogserbåten kan också fungera som en besättning båt så att konstruktionen besättning kan komma runt på besättningen övergång.

Oavsett vilka uppgifter, bogserbåtar är viktiga för den marina industrin. Dessa arbetshästar i havet kan flytta fartyg hundratals, kanske tusentals, gånger sin egen storlek. Dessa envisa små båtar erbjuder ett perfekt exempel på varför det alltid är bäst att inte döma en bok efter omslaget, eller i detta fall, en båt av den storleken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.