Vad betyder de olika Tire Storlekar Work?

Tire storlekar uttrycka däckets olika mätningar i ett standardiserat format skrivet på sidan av däcket, även kallad däcksidan. De tre mätningar i alla trötta storlekar däckbredden, bildformat, och diameter. Beroende på deras avsedda användning, några trötta storlekar också innehålla information såsom hastigheter. är Tire storlekar uttrycks i formatet WWW /AAXDD. WWW är däckets däckbredden , mätt i millimeter. AA är bildformat eller profil på däcket, som uttrycker däckets höjd i procent av dess bredd. X är en bokstav som anger däckets interna uppbyggnad. DD är diameter i inches av hjulet som däcket är avsedd att monteras på. Ett exempel på en däckstorlek skrivet i detta format är 225/50R16 .

Detta särskilda däck har en sektion bredd på 225 millimeter (8,86 inches). Avsnitt bredd mäts från den bredaste punkten på den yttre sidan-sidan med däckets storlek och varumärke som står ut från fordonet-till den bredaste punkten inre sidovägg när däcket är monterat på en viss bredd hjul. Smalare däck har lägre siffror sektionsbredd. I nästa nummer är proportionerna. Tire storlekar separat däckbredden från bildförhållande med ett snedstreck. Detta däck har ett bildförhållande på 50, vilket innebär att profilen eller däcksida höjd mätt från ratten för att gå, är 50% av däckbredden. Detta nummer kallas också sektionshöjden , ju högre siffra desto högre däcksidan.

Tire storlekar innehålla ett brev efter sektionshöjden som inte är ett mått, men en identifiering av däcket interna uppbyggnad. Denna "R" anger Radialkonstruktion, där trötta kropp skikt "utstråla" utåt från hjulets centrum. Ett "D" indikerar skikt som crisscross diagonalt, som används för lätta lastbilar eller reservdelar däck. Tire storlekar med ett "B" är bältade och nästan föråldrad. Det slutliga antalet i däckstorlek anger däcket och hjuldiameter att användas tillsammans-i detta fall, 16 inches. Dessa tums fälg storlekar används på de flesta personbilar, medan vissa däck som används på tunga lastbilar och släp använder "halv tum" storlekar, e. g. 14. 5. Vissa tillverkare bära tröttna storlekar som uttrycker fälgdiameter i millimeter, eller som innehåller olika dimensioner för inom och utanför kanterna av däcket. Dessa däck storlekar är avsedda för användning med särskilda fordon och bör inte kombineras med traditionella däck storlekar.

Tire storlekar följ fälgdiametern med en tjänst beskrivning, en kod som anger lastkapacitet och hastigheter. Denna tjänst beskrivning krävs på alla däck som tillverkats sedan 1991, utom för Z-hastighet klassade däck, som har trötta storlekar med en "Z" efter bildformat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.