Vad är specifikt Bränsleförbrukning?

Specifik bränsleförbrukning, förkortat SFC jämför förhållandet mellan det bränsle som används av en motor till en viss kraft, såsom hur mycket ström motorn producerar. Specifik bränsleförbrukning ger motorer av alla olika storlekar att jämföras för att se vilken är den mest bränslesnåla. Det möjligt för tillverkare att se vilken motor kommer att använda minst bränsle och samtidigt producerar en stor mängd ström. Det finns olika typer av specifika bränsleförbrukningen. TSFC, dragkraft specifik bränsleförbrukning, och BSFC, broms specifik bränsleförbrukning, är två av de vanligaste. TSFC tittar på bränsleförbrukningen för en motor när det gäller inriktningen produktion eller effekt av motorn. Flygplan motorer, till exempel, kan jämföras för att se vilket kommer att ge den mest huvudinriktningen när du använder minst mängd bränsle.

TSFC uttrycks i den mängd bränsle som behövs för att ge en viss dragkraft under en period av tid. Denna formel skrivs som pounds bränsle per timme av dragkraft. Det finns nackdelar med denna formel, dock. Den mest bränsleeffektiva motorn inte alltid är det bästa valet. En mer lättviktiga motorn kan skära ner på behovet av mer bränsle för att driva den och kan därför vara ett bättre val, även om en större motor har lägre TSFC.

BSFC används för att beräkna och jämföra hur bränslesnåla en fram motor. Den Kolvmotor är en typ av motor som använder kolvar för att skapa rörelse som driver motorn. Den vanligaste typen är en förbränningsmotor, finns i de flesta fordon i dag.

Formeln för mätning BSFC är bränslets kurs över makten. Bränslet ränta uttrycks som bränsleförbrukningen för motorn i gram per sekund och makt uttrycks som den mängd kraft motorn producerar skriven i watt. Det slutgiltiga svaret för beräkning BSFC är vanligen uttryckt i gram per kilowattimme.

Medan specifika bränsleförbrukning har sina fördelar, det har sina nackdelar. Även om det låter motorer av alla storlekar att jämföras, vilket resulterar i ett diagram som visar den mest effektiva motorn, kan man låta även andra viktiga faktorer. Motorn design, det vad som kommer att användas till, och där den kommer att användas allt påverka motorns prestanda och specifik bränsleförbrukning kan bara göra en kvalificerad gissning på vilken motor kommer att ge bäst resultat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.