Vad är några Vinterkörning Tips?

Självklart, när det gäller vinterkörning tips, det bästa är att undvika att köra i farliga väder om det överhuvudtaget är möjligt. Heed alla väder rådgivande utfärdas, och gör ditt bästa för att springa ärenden innan snöblandat regn eller snö förväntas anlända. När vinterväder träffar, om du kan stanna hemma, det är det första och bästa valet. Men om du behöver gå ut, finns det några sätt du kan skydda din egen säkerhet, liksom andras.

Kolla väglag innan du reser. Du kanske vill ta en annan väg. Vissa vägar kan vara farligare än andra, så justera din rutt om det behövs, även om du måste ta den långa vägen. Det finns många vinterkörning tips men som är viktig liksom lätt att komma ihåg är att sakta ner. Det tar längre tid att sluta när vägarna är hala och det är helt enkelt säkrare att flytta till en reducerad hastighet. Detta betyder att du bör ge mer tid för att nå din destination än vad det normalt tar. Förtid, ta din tid. Kom också ihåg att broar fryser fortare än andra vägar och kan snabbt bli hala. Du kanske har hört halka nämns när vinterkörning tips gavs, men du kanske inte medveten om vad det är. Black Ice uppträder i allmänhet när kyla kommer in plötsligt, snabbt frysa även små mängder fukt på vägarna. Eftersom det ofta är ett tunt skikt, kan det vara mycket svårt att upptäcka. Genom att vara medveten om de villkor, kan man bättre förutse Black Ice.

Några vinterkörning tips kan verka självklart, som att ge gott om utrymme mellan din bil och andra. Men vissa människor inte inser hur viktigt detta är. Det kan ta dubbla eller tom tredubbla avståndet till stopp på hala vägar så håll gott om utrymme mellan dig själv och andra.

häftiga inbromsningar kan ofta leda till att du glida. Försök att inte panik och bara använda bromsar försiktigt. Du kan fortfarande medar, men stannar lugn och alert hjälper dig att återfå kontrollen lättare. En annan av de vinterkörning tips som du kanske har hört tidigare är att styra in i hålen. Om din bil går sedan åt andra hållet, upprepa i motsatt riktning. Göra det så försiktigt som möjligt, overcorrecting kan få dig att tappa kontrollen över ditt fordon.

Många förare har erfarenhet av att köra i snö, isiga vägar gör det svårt även för de bästa föraren att manövrera. Eftersom vi ägnar så mycket uppmärksamhet åt våra egna körning, en av de mest lätt glöms bort vinterkörning tips är att vara uppmärksam på misstag som gjorts av andra. Defensiv körning är en nödvändighet när du slåss hårt väder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.