Vad är mountainbike däck?

mountainbike däck är stora, hållbara däck med knölig slitbanor som används på mountainbikes att erbjuda överlägsen hantering i tuff cykling förhållanden. Som antyds av deras namn, är mountainbikes första hand utformats för off-road miljöer som ofta inbegriper trafikerar brant eller på annat sätt förrädisk terräng. Mountainbike däck måste vara bred så att de kan upprätthålla bra grepp över instabil eller farlig terräng. Sådan terräng kan vara våt eller isig mark, det knölig slitbanan på däcken är på plats för att försöka se till att cykeln inte glider, även i svår terräng och dåliga väderförhållanden. En viktig del av mountain bikes är deras förmåga att klättra uppför branta stigningar. Mountainbikes är byggda med stark kropp, väldesignade suspensioner och oländig, rörliga redskap som ger dem möjlighet att klättra så branta stigningar. Mountainbike däck är också utformad speciellt för denna uppgift, så smidigt däck på gatan cyklar skulle kunna gripa de ytor som mountainbikes ofta uppmanas att genomkorsa. Dessa däck är bredare än däcken på gatan cyklar och ger överlägsen dragkraft, så cyklister trampa upp svåra, branta stigar utan att behöva fundera så mycket om halka.

mountainbikecyklister också räkna med deras däck att upprätthålla dragkraft i alla sorters terräng och väder, ofta när manövrerande vid lite högre hastigheter. Samma solida design som gör mountainbikes bra för klättring också hjälper dem att hantera en mängd svåra terräng som kan vara allt från grova stenar till blöt jord till fin sand. Mountain bikes är ofta utrustade med fram-och /eller bakre upphängning för att hjälpa dem hantera ojämn terräng utan att skada sig själva eller sina cyklar. Den knölig slityta däck cykeltur säkerställer att de förblir säkert på marken och hålla cykeln steg i rätt riktning, även om du gör skarpa svängar. Den grova trampa gräver i marken och förhindrar däcken och därmed cykeln glider över.

Även mountainbike däck är utformade för att hantera extrema slag kommer de bara kunna göra det när de används klokt. En ovana ryttare på en mountainbike, oavsett hur trevligt det är, bör inte försöka driva igenom extremt svåra mountain trails. Om man försöker göra en skarp, snabb sväng i leran, kommer han glida fortfarande och sannolikt falla. Även de bästa däcken kan inte förhindra detta, så smart ridning är absolut nödvändigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.