Vad är motorunderhåll?

Motorunderhåll är processen att rutinmässigt kontrollera olika system och komponenter för att komponera en bilmotor, och utför reparationer och uppgraderingar som är nödvändigt för att hålla motorn i rätt driftförhållanden. Den typiska bilägaren utför några grundläggande underhållsåtgärder på hans eller hennes egen, samtidigt som förlitar sig på en mekaniker för att hantera resten av dessa uppgifter. En solid bil Underhållsplanen kan öka gas körsträcka samtidigt som man kompletterat års tjänst på motorn.

Några av de grundläggande uppgifterna motorunderhåll att ägarna kan göra emellanåt omfatta kontroll av vätskenivåer anknytning till funktionen av motorn. Första hand innebär detta tar dig tid att kontrollera den nuvarande nivån på olja i motorn. Flesta auto modeller gör det möjligt att snabbt kontrollera oljan genom att ta bort den så kallade mätstickan, och noterar hur långt upp oljan klamrar sig fast i minnet. Märkningar på minnet gör det lätt att avgöra om det finns en tillräcklig mängd olja i motorn, eller det finns ett behov av att lägga mer olja för att undvika onödigt slitage av motorkomponenter.

Tillsammans med kontroll av oljenivån är det också en god idé att kontrollera nivån på kylvätska och vatten i kylaren. Om tillräckligt kylvätska är inte kvar i kylaren cirkulerar motorn, är risken för överhettning av komponenter och nöta motorn kraftigt ökade. Som för att kontrollera oljan, är processen att kontrollera kylvätskenivån enkel och kan utföras relativt enkelt.

Kontrollera tillståndet för olika bälten som driver motorn är också en viktig del av den rutinmässiga motorunderhåll. Ett bälte som är sliten eller sliten kan halka, vilket leder till ytterligare påfrestningar på motorn. Genom att se till att remmarna är spända och i gott skick, det är mindre chans att orsaka skada i motorn som kan vara ganska dyrt att reparera.

Från tid till annan, måste vätskor och bälten ändras som en del av god motorunderhåll. Medan vissa ägare är bekväm att använda dessa uppgifter själva, andra föredrar att ha en kvalificerad bilmekaniker hantera dessa uppgifter. Inrätta ett regelbundet schema att ha förändrats vätskor och bälten byts ut kan minska risken för många typer av motorproblem och hålla kostnaderna för att driva fordonet mycket lägre i det långa loppet. Det finns några aspekter av motorunderhåll som är bäst avgörs av en professionell auto service. En fördjupad tune-up idag kräver ofta användning av diagnostisk utrustning som finns i garage och auto centers reparation. Ersättande av olika redskap, poäng, stickproppar och andra små komponenter i motorn bidrar till att förhindra onödigt slitage på de större komponenter. Som ett resultat blir bilen bättre gas körsträcka, och motorn kan fortsätta att fungera korrekt även efter flera års regelbunden användning.

Tillsammans med rätt motor underhåll bör ägarna också se att rutinmässig vård av överförings-och andra viktiga system på fordonet utförs. Om du gör det hjälper till att kontrollera att fordonet är säker att använda, och kommer inte att bryta ned vid en olämplig tidpunkt. Även Autounderhåll innebär att spendera lite pengar i förskott, detta kan spara en hel del pengar genom att undvika kostsamma reparationer på vägen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.