Vad är kyltransporter?

Kyltransporter är en form av klimat-kontrollerade transporter som är utformad för att hålla en sval eller fryst temperatur, beroende på vilken produkt som transporteras. Utvecklingen av kyltransporter var ett viktigt steg i utvecklingen av moderna livsmedelssäkerheten, eftersom detta transportsätt säkerställer att livsmedel vistelse på säker temperaturer eftersom de transporteras och kyltransporter har ett antal andra användningsområden, från medicin till fysik. Många rederier erbjuder denna typ av transport för en extra kostnad, och vissa företag faktiskt är specialiserade på kyltransporter. har många människor engagerade i den grövsta formen av kyltransporter, vilket innebär packning av temperatur-känsliga produkter i en kylväska eller fallet med is förpackningar, torris eller lös is. Isen håller temperaturen kallt under transporten för en tid som kan variera från några timmar till några dagar. Denna typ av kyltransporter kan användas för att flytta en liten mängd av ett material, som läsk för en picknick eller biologiska prover från platsen för en epidemi.

På en större skala, kyltransport kräver en kylfordon. Kylvagnar, tågvagnar och lastutrymmen använda massiv kompressorer och kylanläggningar för att hålla en konstant temperatur som kan anpassas för att tillgodose specifika produkter. Exempelvis vissa vaccin måste transporteras vid mycket låga temperaturer, medan producera kanske helt enkelt måste hållas under rumstemperatur så att den inte mogna för snabbt eller bli ruttna. Den här typen av transporter tenderar att kräver mycket bränsle, eftersom det tar energi att hålla den sval fraktcontainer under transporten, i synnerhet om isande temperaturer behövs. Bränslekostnaderna och basen kostnaden för att bygga ett kylt enhet för sjöfart kan göra kyltransport dyrare än konventionell sjöfart, i synnerhet som rederiet får också måste följa särskilda försiktighetsåtgärder. Kylvagnar, till exempel oftast inte körs extremt varmt väder, eftersom kylsystemet skulle kunna misslyckas när de konfronteras med mycket höga temperaturer.

De flesta användare av kylda transporter är stora företag och institutioner, eftersom privatpersoner sällan kräver enorma volymer kylda material. Sjukhus och vårdinrättningar forskning är beroende av kyltransport av specialiserade medicinska förnödenheter såsom vacciner och läkemedel, samtidigt som forskare använder kylda sjöfart för transport av vissa kemikalier och varor som är känsliga för temperaturförändringar. Kyltransporter är också en stor del av den globala livsmedelsindustrin, säkerställa att fisk, kött, mejeriprodukter och ömtåliga produkter riskfritt kan transporteras över stora avstånd för att tillfredsställa hungriga konsumenter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.