Vad är historia Jeep?

Medan Jeep varumärke är en stöttepelare i fordon på vägarna i dag, den ursprungligen var avsedd för användning i terräng och först senare blev en favorit bland vanliga förare. Jeep som ett nyttofordon uppstod under andra världskriget och användes av soldater för olika tillämpningar. En stark, kan en stor del av ett fordon har Jeep utvecklats under senare decennier blivit en utilitaristisk fordon kan både on-och off-road bruk. Den första tillverkaren att göra en Jeep var Willys-Overland Company, även om prototypen har gjorts av ett annat företag. Willys-Overland utformat sina egna prototyper och slog den till militären, till slut vinna ett kontrakt. Under andra världskriget var dock Willys-Overland för små för att hantera produktionen krav militären, så att andra företag som Ford Motors började också tillverka Jeep. Med flera bolag gör att fordonet blev Jeep en ständig närvaro på de flesta militära fronter och fångade ögon militär personal och civila hem.

Efter kriget, den första civila modeller av Jeep höll på att konstrueras och tillverkas. Den civila Jeep-eller CJ, eftersom det blev känt-ritades i början av 1940-talet, och senare modeller tillverkades i 1950-talet. Jeep varumärket var dock inte lönsamt under denna period och såldes så småningom. Under de närmaste decennierna skulle Jeep märket säljas flera gånger och träffa med varierande framgång.

Så småningom slutade Jeep varumärket i händerna av Daimler-Chrysler. Även under Chrysler kontroll genomgick Jeep CJ en redesign och Wrangler föddes. Denna gata-vänliga versionen av Jeep blev mycket populära bland både vanliga förare och off-road entusiaster. Till skillnad från de flesta av sina sport-utility konkurrenter fordon har Wrangler fast fram-och bakaxlar, som stöd i artikulation för off-road syften. Vidare solid axlar låta kroppen av Jeep lyftas för att rymma större däck, den kortare hjulbas av Jeep möjliggör manövrerbarhet i trånga platser. Dessa faktorer har gjort Wrangler och dess många varianter eftertraktade fordon i terräng på marknaden.

Idag har Jeep varumärket en hel rad av olika fordon som passar olika trafiksituationer behov. Jeep Cherokee är en större, tyngre version av CJ som har mer lagringsutrymme och passagerare rum. En mer strömlinjeformad version av Cherokee utformades på 1990-talet, Jeep Grand Cherokee var både större, snyggare och mer tilltalande, vilket gör det till ett populärt val för på väg. Nyare modeller, såsom Liberty upprätthöll kantighet utseendet på gamla Jeepar, men med snyggare, smidigare kropp paneler och en högre tyngdpunkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.