Vad är ett insugningsrör packning?

En insugningsröret packningen är ett formbart material som ligger mellan luften insugningsröret, cylinderhuvudena och blocket i en bensinmotor drivs med förbränningsmotor. Insugningsrör packningar förhindra läckage av luft eller luft-bränsleblandningen genom försegling gapet mellan dessa olika metalldelar motor.

insugningsröret fungerar som en slags plenum, teckning och kanalisera luft och bränsle från förgasaren till cylindrarna eller, i bränsle sprutas motorer, bara luft för att injektionen hamnar. En uppmätt mängd luft sugs från grenrör till vakuum och därmed injiceras tillsammans med bränsle i cylindrarna till antändas. Luften sugs in i cylindrarna kommer plötsligt slog stänga dörren till INSUGNINGSVENTIL och kommer att rusa tillbaka på sig själv som orsakar en våg av högt tryck i de många löpare. Insugningsröret packning måste kunna motstå denna ständiga förändringar i lufttrycket. En läckande insugningsröret packning kommer att bidra till dålig bränsleekonomi, högre utsläpp och dålig motorns prestanda. Den typiska bil motorn går på en strikt kontrollerad luft-bränsle förhållandet. Insugningsröret packning, tillsammans med sådana mekanismer som INSUGNINGSVENTIL och INSPRUTARE datorn, hävdat att ultimata förhållandet. Skulle någon av dessa komponenter börjar misslyckas, fordonets gas körsträcka minskar, gasform utsläppen ökar och till sist en motor stannar helt.

en lämplig fördelning av luft i cylindrarna är självklart mycket viktigt sätt att fungera av motorn. Allt packning material måste vara följsam och måste installeras med hjälp av en speciell packning cement /tätningsmedel för att se till att packningen är korrekt sittande. Korrekt avlägsnande och ersättning av insugningsröret packningen kan göras genom en ganska kunnig gör-det-självare. Det bör dock utföras av en kvalificerad mekaniker som har rätt utrustning och utbildning för att göra jobbet snabbt och billigt.

insugningsröret packningen är en kritisk men ändå relativt känslig utrustning. Huvudsak är det den svaga länken i systemet. Idag finns det tjockare och robustare insugningsröret packningar tillverkad så att man kommer att hantera en annan viktig funktion i insugningsröret packning, håller värme genom motorblocket från krypa upp i luften insugningsröret. Bränsle antänder bäst med kallare luft. Ju tjockare insugningsröret packningen är normalt används i turboladdade motorer, men har modifierats för att fungera bra för värme förvaltning i icke-turboladdade motorer också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.