Vad är ett instrument panel?

En instrumentpanelen, ofta känd som en instrumentbräda, är den del av ett fordon som innehåller instrument, mätare, och kontroll ytor. Generellt sett är instrumentpanelen placerad på framsidan av ett fordon, eller när de stora kontroll ytor-till exempel en ratt, flygplan ok, eller styret-ligger, beroende på vilken typ av fordon, den här panelen kan vara en enkel konstruktion bestående av bara ett fåtal grundläggande mätare, indikeringslampor och kontroller till mycket komplexa och omfattande paneler.

Instrumentpanelen är en avgörande och viktig del av ett fordon, oavsett om det är ett flygplan, bil, båt eller motorcykel. Syftet med ett instrument panel är att förse operatören med relevant information som behövs för att driva fordonet framgångsrikt. Några av de mer vanliga mätare på instrumentpaneler är hastighetsmätare, som mäter hastigheten på ett fordon takometrar, som mäter storleken på varv eller rotationshastigheten av en motor, motor temperatur mätare, och bränsle mätare.

Beroende på vilken typ av fordon, får den instrumentala panel också bestå av mätare som är unika för den specifika typen av fordon. En båt eller fartyg kan ha en meters vattendjup och en vindhastighet och vindriktning meter. En bil kan ha en bildskärm däcktryck eller en öppen dörr varningslampa. Ett flygplan eller helikopter har typiskt en höjdmätare, som anger höjd och bredd, gir och indikatorer rulle som visar graden av rotation längs de tre huvudinriktningarna. På ett flygplan eller helikopter, instrumentpanelen inte bara ger piloten med grundläggande information, men instrumenteringen är ofta avgörande för en säker drift av ett flygplan. Vid dåligt väder eller när sikten är dålig, är ett pilotprojekt ofta inte att lita på sin vision att ensam flyga flygplanet. När "famla i blindo," ett flygplans instrument kan piloten att navigera framgångsrikt med begränsad eller ingen visuella referenser. I själva verket är en viktig del av en pilotens träningsprogram lärande när lita på instrumenten i flygplanet över vad som är synlig med ögonen.

Oavsett fordonet, är det oerhört viktigt att operatören vet exakt vilken typ av information visas på instrumentpanelen och vad denna information betyder. Det är också viktigt att fordonsförare beakta de uppgifter som lämnats av instrumenteringen på sitt fordon. Den mest avancerade sensorer och indikatorer är till någon nytta om en förare inte vet vad varningen betyder, eller väljer att ignorera det. Fordonstillverkare producera omfattande manualer så att fordonsförare får information om de specifika detaljer om deras fordon instrumentpanelen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.