Vad är ett batteri Conditioner?

Ett batteri konditioneringsanläggning är en enkel, datoriserad anordning som avgifter, upprätthåller och förhindrar sulfatmönster uppkommer i blybatterier. Sulfatmönster är vanligt i batterier som sitter under tidsperioder mellan olika användningsområden, exempelvis i sekundär fordon, fritidsbåtar, motorcyklar, terrängfordon eller personliga flygplan. Sulfatmönster är den främsta orsaken till batteriet misslyckande, och är ett resultat av upprepade gungor från ett urladdat tillstånd till ett laddat tillstånd, överdebitering och varmt klimat.

Sulfatmönster uppstår när svavelsyra eller elektrolyt bryts ned, vilket leder svavel kristaller för att bestryka ledningen plattorna inuti syra batteriet. Detta påverkar batteriets förmåga att omvandla kemisk energi till elektricitet, försvagar elektrolytlösning och minskar batteriets förmåga att laddas. Tillräckligt långt sulfatmönster kommer att göra ett batteri värdelös, och kan hända på så kort tid som sex månader till ett år. Ett batteri conditioner som Batteri Minder fungerar i en tredubbling sätt. För det första kan rekonditionera ett använt batteri genom att skicka små, genljuder elektroniska pulser genom batteriet att bryta ned måttliga halter av bly sulfuric kristaller. Detta inte bara rengör plattorna men återgår till "flydde" svavel till elektrolyten lösning, vitalisera den. För det andra kommer batteriet klimatanläggningen ladda batteriet automatiskt när det sjunker under toppnivåer. Slutligen hävdar att denna topp genom att kontrollera batteriets tillstånd, avgifter endast när detta behövs, och därigenom hindra framtida sulfatering och överladdning. Ett batteri conditioner kräver en strömkälla, t. ex. ett vägguttag, men använder bara småpengar el per månad. Vissa tillverkare erbjuder även soldrivna batteri balsam för användning i utrymmen där el inte är lätt tillgängliga, exempelvis på ett flygfält asfalterade eller docka. Ett batteri conditioner levereras med en uppsättning terminaler som kan lämnas på den installerade batteri för bekvämlighet. När fordonet eller farkosten inte används, anslut batteriet balsam till terminalerna. När de kommit tillbaka, även om två veckor eller tolv månader, kommer bilen att vara redo att gå, helt batteriet laddat och i A1 skick. Koppla bort batteriet balsam, och du är på väg.

Den enda försiktig när du använder ett batteri conditioner kommer att övervaka nivån av elektrolyt och tillsätt destillerat vatten vid behov. Detta kommer förmodligen att bli en årlig uppgift för de flesta, som ett batteri conditioner kommer aldrig att leda elektrolyter för att "koka ut. " Däremot svavelsyra avdunsta och nivåerna bör kontrolleras oftare i varmare klimat.

Det finns flera typer av batterier balsam på marknaden, så var noga med att läsa det finstilta. Mycket billiga modeller kan marknadsföras som batteriet balsam när de faktiskt enkla sippra laddare, varav några till och med saknar inbyggd funktion för att stänga av när batteriet är fulladdat. Andra kanske saknar förmåga att rekonditionera ett måttligt sulfaterat batteri, och är bättre lämpade att använda med en nyare batteri som ännu inte har äventyrats av sulfatering. För dem som lever i varmare klimat, kan du överväga ett batteri conditioner med en temperatur kompensator "-funktion, som justerar laddspänningen enligt rumstemperatur. Ett kvalitetsmärke 12-volts batteri conditioner som används på en bil eller motorcykel från en ansedd tillverkning såsom Batteri Minder kostar ca $ 50 $ och inkluderar en rekonditionering läge. Battery Tender gör ett billigare, jämförbar modell utan rekonditioneringen funktionen. Överväger ett nytt batteri kostar ungefär lika mycket. ett batteri conditioner kan betala sig på bara tolv månader, och kan lätt översättas till en besparing på flera hundra dollar över en period av år.

Om du har en vintage bil, motorcykel, båt, flygplan eller fritidsfordon som sitter mellan olika användningsområden, kommer du att älska det ett batteri balsam kan göra för dig, din plånbok och din sinnesfrid. Genom att väsentligt förlänga livslängden för blybatterier, batteri balsam är också miljövänliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.