Vad är en torpedbåtar?

En torpedbåtar var en båt som används i stridsoperationer att lansera torpeder och andra vapen i fiendens fartyg och mål. Fast det var väldigt lite pansar skyddar båtarna, undvika de faror genom att förlita sig på hastighet och manövrerbarhet. Båtarna var beväpnade vanligen både med torpeder och stor kaliber kanoner, som båda fungerar som offensiv och defensiv verktyg under en strid. Den torpedbåtar är också känd som en patrullbåt (PT båt). Den torpedbåtar utvecklades i början 20th century. Dess första åtgärd i strid var under första världskriget, och det användes mycket av de allierade styrkorna under andra världskriget. Den italienska marinen hade också en flotta av motor torpedbåtar i tjänst mot de allierade. De var inblandade i handling genom Vietnamkriget och har sedan sakta ned som en modern kämpar vapen.

Under tiden de var i bruk, hade dessa båtar en fördel bland större fartyg när de är i nära håll på grund av deras hastighet. De kunde springa nästan alla större fartyg. De användes ofta som Fartyg på grund av denna hastighet och kostnaderna för drift, vilket var betydligt mindre än en större fartyg. Dessutom kunde de komma in i vissa områden större fartyg inte kunde komma på grund av trånga och grunda vattendrag. Den grundläggande torpedbåtar modeller levereras i flera olika dimensioner och konfigurationer. De vanligaste båtarna var 80 fot (24,38 meter) lång eller mindre. Den första gjordes båtar var betydligt mindre, men blev större som krigsmateriel och räckvidd måste öka. Den torpedbåtar oftast hade en motor eller motorer på 1. 200 hästkrafter eller mindre. I likhet med många typer av vapen, torpedbåtar blev så småningom ganska föråldrad med tanke på ny teknik som används i modern krigföring. Värme söker torpeder och laserstyrda vapen kan lätt rikta dessa fartyg, neutralisera både hastighet och manövrerbarhet. De flesta av dessa båtar är nu en del av museer och privata samlingar. Det finns även en sammanslutning som bildades med det uttalade målet att bevara historien om dessa båtar och alla de olika modellerna.

vissa spekulationer har sedan följde tyder motorn torped Båten kan vara redo för en comeback. Med piratkopiering på uppgång, i synnerhet i Mellanöstern, en nyare version av båt kan användas för brottsbekämpande myndigheter som ett effektivt verktyg mot pirater på öppet hav. Dessa båtar kunde medan de inte skulle ingå i varje sann militär aktion eller krig, fortfarande tjänar till att skydda och försvara oskyldiga medborgare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.