Vad är en rättighet Hook Collision?

Även om det står på papper som cyklister och bilister har lika rätt till vägen, att ekvationen kan ändras utan förvarning och det är ofta cyklist som lider mest. En av de vanligaste bil-cykel kraschar är ett scenario som kallas rätt krok kollision . En typisk höger-krok kollision då en cyklist går framåt och en bilist plötsligt gör en höger sväng in i en utfart eller sidogata framför cyklisten.

Cyklisten oftast inte kan se bilisten tur signal, eftersom han eller hon är placerad längst till höger delen av vägen eller i ett cykel körfält. Bilisten kanske inte ens se den cyklist innan de bestämmer sig höger tur, annars kan han eller hon göra en lång högersväng efter passage av cyklisten. Eftersom cyklisten är fortfarande går framåt vid rätt krok kollisionen, strejker cykeln allmänhet passagerarsidan av fordonets ruta på.

En rätt krok kollision sägs utgör 10% av alla bil-cykel kraschar, och är vanligtvis en av de svåraste att undvika när rider på den extrema höger sida av vägen längs med tung stadstrafik. En bilist kan ofta missbedömer hastigheten på en annalkande cyklist och cyklisten kanske inte kunna förutse kollisionen förrän den allra sista sekund.

Det finns några förslag till lösningar för att minska chanserna för ett rätt krok kollision på en upptagen vägbanan med många korsningar. Ett förslag är för cyklister att rida ytterligare vänster på väg att etablera sin närvaro till bilisterna som annars kanske skulle ta av till höger utan att ta en andra blick åt sidan eller bakåt. Detta kan verka kontraproduktivt intuitivt att cyklister som har betingats att rida på extremhögern eller på trottoaren, men bilisterna ofta glömmer att kontrollera för cyklister innan de bestämmer sig en snabb högersväng.

Ett annat sätt att minska risken för en rätt krok kollision är för cyklister att stanna vid korsningar där plötsliga högersvängar är möjliga. Utsedda högra tur köer kan vara särskilt farliga för cyklister rakt, eftersom de bör slås samman till en genomgående körfältet för att rensa korsningen för fordon sväng höger. Detta kan vara ett bra tillfälle att gå eller bära cykeln genom korsningen och följ gångtrafiken reglerna tills det blir säkert att gå in på vägbanan igen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.