Vad är en nödbroms?

en nödbroms, vanligen kallat ett e-broms eller handbroms är ett specialiserat oberoende bromssystem för en förare att använda i en nödsituation. Nödbromsen används också som en parkeringsbroms för att förhindra en bil från att rulla när den stoppas och stängs av, eftersom det är ett rent mekaniska system, snarare än en hydraulisk en. Det är en viktig del av säkerhetssystem för ett motorfordon, och kan göra en väsentlig skillnad i vissa nödsituationer.

konfigurering av en nödbroms är enkelt, en kabel ansluts till broms-mekanism i bakhjulen, och man fäster en spak nära förarplatsen som han eller hon kan dra för att engagera nödbromsen. Liksom spaken Ratchets tillbaka kabeln stramar kan ställa in bromsen, och spaken inte ut förrän en knapp på spaken trycks eller den stängs, beroende på hur nödbromsen inrättas. Den vanligaste typen av nödbroms i personbilar är en spak som sitter mellan förar-och passagerarsätet, som kan tillämpas av endera parten, mycket användbar om en förare är arbetsoförmögen. Vissa bilar har en knopp som sitter under instrumentbrädan som måste dras och vände, medan övriga fordon använda en separat pedal som är högre än de andra pedalerna och avsides. I en bil med trumbromsar nödbromsen kabeln vanligen ansluts direkt till bakbromsarna tillsammans med hydrauliska linje för konventionella bromssystemet. Många bilar med skivbromsar har en separat trumbroms som fungerar som nödbroms. I vissa fall, bilar med skivbromsar bifoga linjen nödbromsen en skruv som kan utöva påtryckningar på kolven för skivbroms, vilket får bilen att sluta.

Det rekommenderas att förare som nödbromsen vid parkering för att förhindra Runaways, oavsett hur brant det utrymme, tillsammans med inställningen bilen i lägsta växeln eller med hjälp av "Park"-inställningen för automatisk växellåda. Om en bil skulle titta in redskap, medan parkerad, kan man rulla iväg och orsaka svåra skador. Om en drivrutin parkering på en kulle vänd uppåt och det finns en begränsa bör föraren också hindra hans eller hennes hjulen genom att vrida dem så att de möter ute på gatan. Om nödbromsen skulle misslyckas, kommer bilen rulla tillbaka till bromsa och stanna. Om ingen begränsa bör föraren ansikte hjulen på sidan av vägen så att bilen kommer att rulla från vägen. Om parkering på en brant nedförsbacke sluttning, bör hjulen vändas mot den sida av vägen eller trottoaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.