Vad är en motor Diagnostic?

En motor diagnostik är ett test som utförs för att läsa mer om varför en motor inte fungerar. Motor diagnostik kan utföras av utbildad hem mekanik med rätt utrustning, eller en bil kan tas till en mekaniker eller återförsäljare för diagnos. Motorn diagnostiska används för att samla in data som kan användas vid reparation av fordonet, och den kan även användas under saker som emissionsprovning, där en bil kontrolleras för att bekräfta att det ansluter sig till utsläppsnormer för fordon i sin klass .

Utför en motor diagnostisk börjar med att ansluta en enhet till bilens dator i bilen. Det finns vanligtvis ett utrymme att göra detta precis under instrumentbrädan på förarsidan av bilen. Enhetens gränssnitt med datorn, att skicka tillbaka en diagnostisk kod som kan hänvisas till mot en lista över koder för fordon från denna tillverkare. Om motorn är i gott skick, kommer enheten att informera användaren. Om det finns ett problem, en eller flera koder kan visas.

Koder kan innebära många olika saker. Under en motor för diagnos, bestämmer mekanikern vad som orsakar varje kod för att visa, i syfte att utveckla en uppskattning att låta en förare vet hur mycket det kommer att kosta att lösa ett problem. Ibland är frågan enkel, medan det i andra fall kan det vara mycket komplicerat.

Folk brukar ta bilar i en motor diagnostiska när "check engine" lampan visar eller när de upplever bil problem. Det kan vara till hjälp för mekanikern att veta vilka typer av problem som uppstår, och hur länge föraren har märkt problemen. För saker som check engine ljus, ibland släcks när inget är egentligen fel, till exempel kommer en del bilar visas ljuset när det är dags för ett oljebyte att sporra förare i går till mekaniker, och mekaniker kan klara alarmet så att det kommer att sluta visa.

Enheter utföra motorn diagnostik är tillgängliga via butiker auto reparation. Med enheten är inte särskilt bra utan att ha tillgång till en databas med koder. Vissa bilreparationer webbplatser underhålla kod databaser som man kan använda som referens när du arbetar på sina bilar. Folk kan använda denna information för att reparera sina bilar, eller helt enkelt att avgöra om en bil måste föras in på en mekaniker.

Folk bör vara medvetna om att ibland clearing koder och larm kan orsaka en bil för att misslyckas emissionsprovning. Till exempel, om någon rensas bakgrund kontrollera motorn utan att ta upp problem som orsakade det att lysa, kommer bilen inte emissionsprovning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.