Vad är en lättmatros?

En lättmatros är den lägsta rang av ett fartygs besättningsman. Det anses vara ett entry-level position och består den huvudsakliga arbetskraften ombord på en båt. En lättmatros övervakas av kaptenen och ingenjör, och kan ges instruktioner av alla individer rankad över honom, såsom Mates eller kunde Bodied sjömän.

Termen lättmatros uppstod i Storbritannien under 18. talet. Royal Navy, som skyddar kusterna i Storbritannien mot angrepp, beskrev en lättmatros som en individ som hade mindre än två års erfarenhet till sjöss. Begreppet antogs senare av två av USA: s marin tjänster, US Coast Guard och US Merchant Marine. Den amerikanska flottans titel för en lättmatros är Seaman First Class.

Kvalifikationer

För att bli en lättmatros i USA, måste en person ha en Merchant Sjömännens utfärdad av kustbevakningen som ger information om den sökandes ålder, hälsa och medborgarskap. Individerna måste också klara fysiska och tester läkemedel, passera en FBI säkerhetsprövning, och kunna följa order. Även om jobbet är fysiskt och fysisk kondition är viktigt, de flesta företag kräver bara en sanering av hälsa och förmåga att lyfta minst 50 pounds (22,6 kg).

Arbetsuppgifter

En lättmatros arbetar två fyra timmars klockor om dagen, sju dagar i veckan. Hans arbetsuppgifter inkluderar:
  • Underhåll-målning, rengöring och polering av fartyg brightwork, insamling och bortskaffande av avfall, underhåll och reparationer av olika typer av utrustning.
  • Cargo-Hantering av linor och kablar, förvaring och fixering av föremål, bistå med transport av gods på och av fartyget.
  • Lookout-Standing titta både i hamn och till sjöss.
  • Andra tullar-Bistå med någon aspekt av fartygets drift och underhåll som den överlägsna sjömän eller tjänstemän anser är nödvändig.

Betala

Beroende på sysselsätter rederiet, utgångspunkten bas betala för en lättmatros kan starta på omkring $ 1. 700 per månad. Sjömän kan också få 15% Sea betal medan fartyget är borta från sin hemmahamn. En lättmatros kan få övertidsersättning för lördagar, söndagar och helgdagar medan fartyget är till sjöss.

möjligheter till avancemang

När en lättmatros har fått tillräckligt med erfarenhet till sjöss, kan han ansöka till USA Kustbevakningen att testa inför nästa rang, som matros.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.