Vad är en järnvägssystemet för höghastighetståg?

höghastighetståg system är tåg som är verksamma på en betydligt högre hastighet än vanliga tåg, även om den exakta definitionen av hastigheten varierar mellan experter och myndigheter. Finns i många städer, hög hastighet järnvägar erbjuda passagerare ett snabbt och effektivt alternativ till andra former av kollektivtrafik. Även mycket populär i Europa och delar av Asien, höghastighetståg är märkbart frånvarande i de flesta av USA, på grund av överväldigande föredrar personliga transporter med bilar.

ECB och auktoritativt organ som alla erbjuder olika definitioner för vad som utgör ett system med hög hastighet järnväg. EU: s järnvägsbolaget begränsa detta till tåg som regelbundet färdas i hastigheter över 125 miles i timmen (200 kilometer per timme), men gränsen är högre för tåg byggda på nyare låtar. I USA måste höghastighetståg resa över 90 mph (145 km /h) för att klassificeras som hög hastighet.

utvecklades höghastighetståg i mitten av nittonhundratalet, vunnit stor popularitet efter utgången av världskriget. Japan var en av de första länderna att införa snabba järnvägar i sitt system för kollektivtrafik. Shinkansen eller bullet train, öppnades 1964 som en tjänst mellan storstadsområden i Tokyo och Osaka. Sedan dess har järnvägen varit en modell för snabb, säker och effektiv resa som sträcker sig över större delen av landet. Som med all teknik baserat på fart, är det naturligt att experiment ständigt testa hur snabbt tågen kan resa. Använder den nyaste tekniken, hävdar Japan närvarande världsrekordet i hastighet på 361 mph (581 km /h). Tåget som uppnått denna hastighet ligger MLX01, går främst genom magnetsvävartekniken. Denna nya metod för att flytta tåg, som ofta kallas Maglev använder magneter för att dra tåget längs med förblindande hastighet tack vare lägre friktion. Även om få Maglev tåg närvarande fungerar, planerar Japan tryggt att införa tekniken i hela sitt järnvägssystemet för höghastighetståg 2025.

Som miljöhänsyn stiger i kölvattnet av den globala uppvärmningen , höghastighetståg har fått förnyad aktualitet i det 21: a århundradet. USA, ett land som oftast har undvikit järnvägar till förmån för större och större vägar och ny bilteknik, har börjat planer på att bygga flera höghastighets-system i olika länder. Efter förebild från den mycket framgångsrika Acela linje som förbinder New York och Washington, DC, väljarna har godkända planer och budget för liknande höghastighetsjärnvägar i Kalifornien. Provisioner i Texas och Chicago är också involverade i studier om de potentiella fördelarna med nya höghastighetslinjer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.