Vad är en japansk Bullet Train?

japanska bullet train, eller Shinkansen , som det ofta kallas, är ett under av modern kollektivtrafik. Detta höghastighetståg Systemet beräknas ha mellan 150 och 200 miljoner passagerare per år, och blivit standard att resa inom stora delar av Japan. Ursprungligen föreslogs i början av 1940-talet, var de första kula tågen inte skulle öppnas förrän i mitten av 1960-talet och har genomgått många förbättringar och uppgraderingar sedan dess genomförande.

Shinkansen är en hög-Snabbtåg med jämna hastigheter som når nästan 200 miles per timme (mph), eller 300 kilometer i timmen (km /h). Vissa tester har visat att tågen kan resa på nästan dubbelt så sats, men av säkerhetsskäl för bullet train ligger kvar på en långsammare takt. Även vid den långsammare takt, minskar den japanska bullet train restiden avsevärt för pendling passagerare, och har varit en modell för effektivitet och säkerhet sedan det öppnades. Det japanska snabbtåget ursprungligen sprang mellan städerna Osaka och Tokyo, följa vår väg mot en gammal väg som är ansluten städer ända sedan den samurajerna. Idag omfattar bullet train transiteringssystemet flesta av södra ön i Japan, vilket gör det lämpligt för en rad olika syften. Även pendlare använda den centrala linjer att gå från långt avlägsna förorterna till hjärtat av stora städer, turister och turister kan ta Shinkansen att besöka avlägsna destinationer med lätthet och mycket snabbt.

Vissa anser höghastighetståg tåg såsom japanska snabbtåget vara ett välkommet alternativ till allt mer trångt och dyra flygresor, särskilt på relativt korta sträckor. Vissa Shinkansen tågen kan bära dubbelt så många passagerare som på kommersiella flygplan, och de mest populära tågen kan komma fram till depåer flera gånger per timme, vilket möjliggör större flexibilitet i planeringen av passagerare. Dessutom har den japanska snabbtåget en exceptionell säkerhetsproblem, som ståtar bara en urspårning i mer än 40 års drift. Per 202C ingen passagerare dödsfall på grund av krascher eller urspårningar har inträffat.

I motsats till vissa rapporter har den japanska bullet train inte fungerar i första hand magnettågförbindelsen att resa, förlitar sig istället på strömlinjeformad design och avancerad teknik järnväg för att uppnå awesome hastigheter. Magnetisk levitation, en relativt ny teknik, ger extremt hög fart på grund av magnetiska drag och är fortfarande i testfasen i Japan, liksom många andra länder. Men magnettågförbindelsen verkar vara framtiden för Shinkansen, med japanska Rail chefer planerar att genomföra Maglev-tåg på Shinkansen linjer 2025.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.