Vad är en industriell Railway?

En industriell järnväg avser i allmänhet en privat järnvägslinje som endast används för hantering av industriområden eller godstransporter. Industrial järnvägar kan hittas på platser som gruvor, soptippar ammunition, eller fabriker. Railway kärror på dessa industriella järnvägar transport vanligen varor till industriområdet eller transporterar material från den. Tillfälliga industriell järnvägslinjer också kan byggas, såsom i fallet med en byggarbetsplats.

De flesta industriella järnvägar är korta i längd, oftast täcker bara några miles. De var ett vanligt inslag i de tidigare dagar industriell transport. Med tillväxten av transporter metoder såsom flyg-och biltransporter, blev den industriella järnvägen till ett mindre utbredda formen av transport. The Iron Ore industriella järnväg i västra Australien finns ett undantag från regeln att industriellt järnvägar är korta längd. Dessa järnvägar är hundratals kilometer långa. Storskaliga industriella järnvägar kan också hittas på Kuba, där de är en viktig del av sockerrör produktionsprocessen. De var också en viktig del av industrialiseringen i Sovjetunionen. Massiva industriella järnvägslinjer fanns i Sibirien och Ural, transportera material till exempel järnmalm i hela landet.

Industrial järnvägar kan också ha en smalspårig längd som skiljer dem från normala järnvägar. En smal mätlängden brukar definieras av en spårvidd längd som är mindre än 4 fot 8 1? 2 inches (ca 1,44 meter) av standarden mätsträckan. Dessa typer av industriella järnvägar som normalt används för exempelvis gruvdrift, skogsavverkning, mineral, eller transport av jordbruksprodukter.

Speciella lok också var utformade för att passa dessa smala mätlängden industriell järnvägar. Till exempel i Sovjetunionen, Kukushka-Cuckoo på ryska-var ett litet lok som används för drivmedel och gödning till kollektivjordbruk. Den Kukushka var känd för sitt utmärkande vissling ljud, från vilken den fått sitt namn. Ett annat exempel på en industriell järnväg är NASA järnvägen ligger i Cape Canaveral, Florida. Den har en längd på 38 miles (ca 61 kilometer). Detta industriella järnväg används för att transportera utrustning såsom solid rocket boosters och är ett effektivt sätt att transportera stora föremål. Banan går från Cape Canaveral Air Force Station i Florida East Coast Railway linje.

som industriell järnvägar är på utdöende, det finns många organisationer engagerade i sitt bevarande . Exempelvis Ayrshire Railway Preservation Group i Skottland, och Hermes Gregariou's Association of Friends of the Railway i Grekland strävar efter att bevara industriella järnväg arv. Dessa grupper i allmänhet köper industriell järnvägsområdena som inte längre används. Branscher järnvägarna sedan vanligtvis omvandlas till en typ av interaktiva museum utrymme som är öppet för allmänheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.