Vad är en eftermarknad garanti?

en eftermarknad garanti är garantin köps efter nybilsgaranti från tillverkaren upphör. De flesta nya bilar levereras med en garanti för mekaniska system. Syftet med en garanti är att ge garantier för att fordonet inte har några mekaniska fel. Eventuella fel eller frågor kommer att repareras utan kostnad för köparen som ett garantianspråk. Den längre garantitiden varierar mellan olika biltillverkare, men oftast ger en viss tid eller körsträcka begränsning. Detaljerna i garantin anges exakt vilka uppgifter som täcks eller som ingår i denna garanti. Förbrukningsdelar med en kort livslängd, såsom bromsbelägg, bromsar, och vindrutetorkare ingår inte. Långfristiga objekt som överföring, vattenpumpen är vanligtvis ingår.

Aftermarket garanti program erbjuder samma typ av täckning för din bil. Det är mycket viktigt att tänka på tre punkter när man köper en eftermarknad garanti: pris, omfattning och serviceavtal. Dessa poster fastställa det verkliga värdet av garantin.

Syftet med en garanti är att ge sinnesfrid, för en månadsavgift. Om det finns några mekaniska problem med din bil, är de repareras utan kostnad av garantiprogram. Detta undviker oväntat stora reparationer räkningar. Det är dock viktigt att utvärdera de faktiska kostnaderna för en eftermarknad garanti. Skriv ner den totala kostnaden för garantin och jämför det med de uppskattade årliga reparationskostnader för fordonet. Titta på timtaxa på din lokala garage och få en uppskattning av kostnaderna för att reparera din bil för de kommande tre till fem år. Bestäm hur länge du planerar att behålla din bil och det uppskattade värdet av fordonet. Läs det finstilta på eftermarknaden garanti för att avgöra exakt vilka poster ingår i täckningen. Kontrollera uppgifter om körsträckor för varje typ av reparation och avgöra om ditt fordon kommer att passa in i perioden.

Kontrollera detaljerna i serviceavtalet och identifiera vilka garage auto reparation godkänns av garantin. Avgöra om de är välrenommerade, licensierade garage eller inte. Fråga efter och kontrollera referenser från nuvarande och tidigare kunder för att utvärdera kvaliteten på tjänsten och konfliktlösning programmet. Eftermarknad Garanti program kan vara ganska dyrt, beroende på märke och modell på din bil och täckningsbeloppet anges. Skydda dig själv genom att undersöka dessa typer av tjänster med omsorg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.