Vad är en bränslesnål dieselbil?

En bränslesnål dieselbil bara kan bli nästa stora grej inom bil-teknik. Diesel släpper färre CO 2 utsläpp i miljön än några av de bästa hybrider. Vissa bränslesnåla dieselbilar är så effektiva att de kan få nästan 75 mpg (31,89 km /l). Diesel adresser lukten problem, att diesel som används för att få, genom att ta bort nästan alla av svavel. Minskningen av svavel är dubbel bonus. Svavel, släpps ut i atmosfären, kombinerar med vattenånga att skapa svavelsyra, mer känd som surt regn.

bränslesnåla dieselbilar har en unik fördel gentemot hybrider. De verkar vara i en riktigt lång tid. I genomsnitt en bränslesnål dieselbil, precis som deras ursprungliga kusiner, lätt senast ett par hundra tusen miles (321. 800 km) och mycket mer. Detta beror på att en dieselmotor faktiskt får mer energi ur sitt bränsle än en bensinmotor skulle. För att kompensera detta, dieselmotorer byggs starkare och tenderar att ha mindre bygga upp på grund av hur det går. Den starkare motorn och väl smorda cylinder väggar leda till en längre livslängd för bilen. En bränslesnål dieselbil är renare och grönare utan den otrevliga lukten, den högt rytande motor, eller den tröga ta av sina äldre kusiner. Även om de inte kommer att ersätta hybrider helt, det finns en god chans att de kommer att erbjuda konsumenter i hela världen ett annat alternativ. Vissa delar av världen använder redan bränslesnål dieselbil och har för ett par år.

Några rena bilar utkik efter Ford Fiesta, Toyota Prius, Mercedes E320 Bluetec, och Volkswagen Polo BlueMotion. Även om inte alla bilar finns i alla delar av världen, är biltillverkarna arbetar för att föra dem till dig. Närvarande den enda bränslesnål dieselbil tillgängligt i USA är Mercedes E320. Biltillverkare hoppas kunna erbjuda fler alternativ någon gång under eller efter 2010.

Ford Fiesta är inte en bränslesnål dieselbil, men det var en stor hit i Schweiz 2008. Det anses vara en av de fem renaste motorer och dess lilla storlek sparar pengar vid pumpen. Ford talar om att föra Fiesta tillbaka till USA någon gång i slutet av 2009. Storbritannien bör se fler alternativ i sina val snart. Europa och Japan har redan nu några av de bästa av dessa bilar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.