Vad är en bil Återtagande?

Bil återtagandeförbehåll inträffar när en person ligger bakom den bilen betalningar och borgenären reklamationer bilen. Den grundläggande idén bakom bilen återtagandet är att bilen har köpts på avbetalning eller låneavtalet. Detta innebär att de varor du har köpt är inte juridiskt dina till betalning av varorna har lösts i sin helhet. När detta har uppnåtts, kommer du att klassas som den rättmätiga ägaren till varorna. Om du misslyckas med att hålla de betalningar som anges i avtalet, då kan du möta återtagande av varorna. Om detta händer, då en långivare kan vidta rättsliga åtgärder mot dig för pengar man är skyldig honom. Såvida du inte har en frist som anges i avtalet, kan en kreditgivare ta tillbaka din bil om du är bara en dag sen med betalningar.

Olika länder har olika lagar bilen återbördande, men borgenären vanligen inte behöver ange något meddelande om att ta tillbaka bilen. Det finns några formella krav på dig att lämna tillbaka bilen, men långivaren kan helt enkelt ta det från gatan eller en parkeringsplats. I en bil återbördande fall, om du försöker dölja din bil i syfte att stoppa kreditgivaren att återvinna det, kan det anses vara en juridisk handling.

Med bil återbördande, kan borgenären sälja din bil på en auktion för att återfå en del av hans pengar. Du kommer dock fortfarande vara ansvariga för resten av den resterande skulden på din bil. Du kan också bli skyldig att ersätta borgenärens kostnader för den tid och pengar är inblandade i bilen återtagande.

Kapitel 13 är ett lag som kan hindra bilen återtagande sker. Om din bil har återtas men inte sålts av din borgenär när ärendet lämnas in, kan domstolen tala borgenären att återlämna bilen. Med kapitel 13, kan räntekostnaderna sänkas och månadsbetalningar kan ofta sänkas. I vissa fall restskuld på fordonet får minskas till bilens marknadsvärde, även om den är mindre än lånebeloppet.

En annan fördel med ansökan för kapitel 13 när den konfronteras med bil återtagandet är att domstolen kan besluta att du betalar för din bil i en enda månatliga betalningar. Detta kommer att konsolidera alla dina räkningar i en betalning. Denna enda betalning kan ibland vara lägre än din tidigare bil betalning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.