Vad är en Vehicle Registration Fee?

Ett fordon Anmälningsavgiften är en avgift som normalt betalas ut årligen till en avdelning inom transport och motorfordon. Denna avgift ger dig rätt att köra ett visst fordon, som skall kunna uppvisas för säkerhet och utsläpp stämmer innan en registrering skall godkännas, beroende på var du bor. Dessa avgifter stöd underhåll av allmänna vägar. Mängden fordon registreringsavgift varierar, beroende på vilken typ av fordon du registrerar dig, där du registrerar det, och om det inte har registrerats tidigare. Du är också vanligtvis förväntas förnya registreringen när du flyttar till en annan stat, region eller land, och underlåtenhet att göra detta kommer att leda till mycket dyra böter. Som en generell regel, underlåtenhet att betala fordon registreringsavgift kan resultera i en stel böter. Brottsbekämpande myndigheter såsom polis har normalt rätt att kontrollera om fordonsregistrering, och de kan utfärda biljetter som kräver drivrutiner för att rätta till problemet. Flesta avdelningar transitländer dragit avgifter som bestraffar människor beroende på hur lång tid att registreringen har upphör att gälla, med mycket höga avgifter för bilar som har lämnat oregistrerad i ett år eller mer. Förutom att du kan köra ett visst fordon, ett bevis om fordonsregistrering kan krävas för att köpa bil försäkring. Försäkringsbolagen gör detta för att säkerställa att du är i överensstämmelse med de grundläggande reglerna i vägen, och se till att de vet vem som äger fordonet. Folk som kör hyrda fordon kan eventuellt behöva betala registreringen, det är en bra idé att kontrollera om detta när teckna avtal om ett långsiktigt hyra bil.

Folk annan än den registrerade ägaren tillåts att köra ett fordon, om fordonet registreringsavgift gäller fordonet, inte föraren. Som regel måste någon kör uppvisa en giltig licens för att framföra fordonet, och i vissa regioner försäkringar krävs också. Om du kör en bil som inte är registrerat i ditt namn, är det en bra idé att låta registrera lättillgänglig, och att kunna förklara situationen för brottsbekämpning.

Många regioner har skalat avgifter för fordon som är beroende på värdet av ett fordon och dess typ. I vissa fall är ett straff för fordon som inte är bränslesnåla också byggas in i fordonet registreringsavgiften, vilket gör det billigare att registrera något som en hybrid fordon jämfört med en SUV. Det är också möjligt att lämna in en "icke-operabel" registrering, vilket innebär att ett fordon inte kommer att köras. Underlåtenhet att lämna in en icke-operabel registrering kan medföra avsevärda avgifter om du väljer att köra fordonet igen senare, och du kommer också att bötfällas för att köra ett fordon med icke-operabel registrering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.