Vad är en Seawolf-klass?

En Seawolf -klass är en klass av attack ubåt vars konstruktion beställdes 1989, i slutet av det kalla kriget. Den Seawolf klass var avsedd efterföljaren till Los Angeles klass, varav 23 hade byggts, och fortfarande ryggraden i Amerikas atomdrivna snabb attack ubåtar. Eftersom det kalla krigets slut som klass serien byggdes, antalet enheter var trappade ner från den planerade 29 till 12, och sedan bara tre. De tre befintliga Seawolf klass ubåtar i dag är USS Seawolf , USS Connecticut , och USS Jimmy Carter . Istället för att göra mer Seawolf ubåtar, den amerikanska militären beslutat att bygga 35 Virginia klass ubåtar, som är något mindre och billigare.

Liksom alla militära ubåtar en Seawolf klass är extremt dyrt-går på cirka 2,8 miljarder dollar en enhet. Denna klass av ubåt har beskrivits som "den snabbaste, tystaste, tyngst beväpnade seimsisk fartyg i världen. "Den första topp-till-botten redesign av amerikanska ubåtar sedan 1960-talet, Seawolf klass ubåtar har en längd av 107 m (353 fot) (utom de USS Jimmy Carter med en längd av 138 m (453 fot)), fördrivning av 9. 138 ton, bredd 12 m (40 fot), och en nedsänkt hastighet av cirka 30 knop (34 mph). Liksom alla atomdrivna ubåtarna, Seawolf klass subs har en enorm räckvidd begränsas endast av livsmedel och förstånd av besättningen. tal om besättningen, Seawolf subs hålla 140, varav 12 officerare och 128 värvade soldater.

Som tidigare nämnts Seawolf klass ubåtar är de tyngst beväpnade ubåtar som någonsin byggts. Skillnad från sina ballistiska robotar lansera kusiner, subs är avsedda att anfalla ytfartyg och andra ubåtar. De har åtta torpedtuber, redovisade hundratals torpeder, och 50 Tomahawk kryssningsrobotar, som kan användas för att träffa mål på land och till sjöss. Den subs kännetecknas av att vara svårare att upptäcka sig i hög hastighet att en Los Angeles klass sub stillasittande. Defense författaren Robert Karniol skrev att USS Jimmy Carter , en Seawolf klass sub, är "Washingtons främsta spion ubåt. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.