Vad är en Insprutningspump?

En anordning som pumpar bränsle i bensin eller diesel cylindrar motorn är känd som en INSPRUTNINGSPUMP. Pumpen är oftast drivs av en kedja eller tandad kamrem som motiveras av de redskap i en vevaxel. Detta är också kopplat till kamaxel, vilket får dem att vara sammanflätade. I traditionell fyrtaktsmotorer, roterar den på halva hastigheten på vevaxeln så att den rätta tiden för injektion processen. Detta inträffar som cylinderns komprimering stroke är på väg att börja. Dessa anordningar är tydligt skiljer sig från en bränslepump själv, som är huvudansvarig för flödet av bränslet från dess behållare eller tank. Detta är den del av systemet, där bränsle förs ut ur tanken och pumpas längs ett rörsystem till motorblocket. Bränsleinsprutningspumpen trycker sedan bränslet in i cylindrarna.

Bränsleinsprutning pumpar måste agera i högtrycks-miljöer för att hålla systemet i full inneslutning. I moderna system för detta är i nivå med 15. 000 psi eller högre. Av denna anledning, mekanik eller ingenjörer som arbetar med dessa system, speciellt diesel, ta väl hand om personlig säkerhet. Bränsleinsprutningspumpen själv kan möjligen skjuta bränsle i människokroppen orsakar allvarlig skada för en enskild. I större modeller, ett begrepp som kallas in-line injektion är den normala modell. I detta system, kolvarna arbeta med ett spjäll, som kan ge olika effektnivåer i motorn. Alla cylindrar roteras på en gång och den mängd bränsle som vidtagits ställs in med en volymkontroll metod.

Mindre motorer, till exempel i bilar och lätta lastbilar, använd en fördelarpump att styra processen bränsleinsprutning. Injektorn pumpar gas eller diesel i bränsleledningar, vilket är hur volymen bränsle kontrolleras. Tidpunkten för injektion processen styrs av vevaxeln. Huvudsak ju snabbare ett fordon rör sig, desto mer bränsle sprutas in i förbränningsmotorn. Detta kan vara accentuerat med tillägg av en turbo eller kompressor, som ger motorn högre effekt.

är bränsleinsprutningspumpen ytterst kontrolleras av en anordning som kallas en guvernör . Guvernören klipper bränsletillförseln i händelse av att de rörliga delarna av motorn blir för varm och fara för dess liv. Detta har bonusen att kontrollera hastigheterna ett fordon kan nå för att överensstämma med lokala lagar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.