Vad är en Hydrografiska Survey?

En hydrografiska undersökning innebär insamling av uppgifter om ett visst område i vattnet. Detta är vanligtvis utförs för att bekräfta att det är säkert för båtar att navigera och att identifiera eventuella risker. Det finns en skola att uttrycket bara kunna tillämpas på inlandsvatten som floder och sjöar, men uttrycket används ofta i förhållande till haven.

Vissa mätningar som kommer att fattas i ett hydrografiska Undersökningen är tidvatten, strömmar och vågor. Dessa samverkar för att skapa det övergripande mönstret av vattnets beteende. Till exempel är vågor påverkas främst av lokala vind mönster, men givetvis kan variera, medan tidvattnet är regelbundna och förutsägbara. Strömmarna är total rörelsemönster i oceanerna, som delvis orsakas av både vind och tidvatten, men också av skillnader i temperatur och salthalt i olika delar av havet. En hydrografiska undersökningen kommer också att undersöka marken under vattnet som floden eller havsbottnen. Detta kommer att innebära att mäta dess djup på olika punkter. Undersökningen kommer också att ta hänsyn till det naturliga funktioner som rev och klippor som låg under vattenytan. Eftersom en hydrografiska undersökningen är främst drivet av säkerhet, finns det vissa riktlinjer som de som utför undersökningarna kommer att följa. Till exempel, där djupet hos en del vatten varierar, kommer undersökningen vanligtvis spela in det lägsta djup som möjligt istället basera figuren på ett genomsnitt över tiden. Detta kan orsaka debatt, eftersom det kan hävdas att diagram som skapats av undersökningen är inte en sann bild av vattensäng som helhet, det motargumentet är att det är bättre att ta till en viss försiktighet. I många fall kommer folk att genomföra undersökningen ta flera mätningar så att de kan producera både säkerhetsutrustning hydrografiska resultat och en mer exakt mått på vattnets sängen kallas batymetrisk diagram.

Berörda myndigheter måste ofta acceptera förslag från allmänheten om områden som behöver en hydrografiska undersökning men som inte finns på myndighetens schema. Ett exempel på ett lämpligt fall för förslag är då hur den används i ett område som dramatiskt har förändrats, har till exempel om fritidsaktiviteter i ett vattendrag ökat. Någon kan också föreslå ett område är tillfrågade om de tror att en olycka har orsakats av fel och försummelser i den senaste föregående undersökningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.