Vad är en Fordonsunderhåll Log?

Ett fordonsunderhåll logg är en tidskrift för allt underhåll utförs på ett visst fordon. Varje post innehåller ett datum, körsträcka och med den dagen, detaljer om vilken typ av utfört arbete, och som utfört tjänsten. Upprätthållandet log kan också inbegripa intäkter och en tidsplan för ytterligare underhåll. En av de vanligaste orsakerna till att upprätta en tidsplan för fordonsunderhåll är en hyrd bil att visa att du har hedrat din slutet av arrendekontraktet genom att hålla upp med normalt underhåll på fordonet vid eller före den av tillverkaren föreslagna tidsintervall. Ett fordonsunderhåll logg skall tydligt visa oljebyten, rotationer trötta, inspektioner broms eller ersättning och så vidare. Vid tiden du tillbaka bilen av hyresavtalet, kan du bli ombedd att bevisa att bilen sköts på rätt sätt. Den fordonsunderhåll logg kommer väl till pass. En annan vanlig orsak till att upprätta en tidsplan för fordonsunderhåll är när man använder en tjänstebil. Ofta är det som krävs i detta fall skattemässigt. Allt som rör bilen, förutom att använda det för nöjes skull, är en avskrivning för bolaget. Detta innefattar bensin och allt underhåll. Strikta register krävs. Ett fordonsunderhåll logg fungerar perfekt.

Även om du använder din privata bil för företagshemligheter en del av bensin, körsträcka och underhåll kan vara avdragsgilla. Ofta kommer företag ersätter dig istället, men i båda fallen en fordonsunderhåll logg krävs. När bilen används för yrkesmässig verksamhet börja och sluta miltal skall noteras och dateras i loggen. Det är en fordonsunderhåll log en bra idé för någon. Det är lätt att glömma hur länge det dröjer eftersom vissa underhåll har utförts utan rekord. Återigen är en välskött bil en säkrare bil och kan leda till sparade pengar på reparationer på vägen. Också bevis på att du har kvar din bil ordentligt är mycket viktigt att nästa köpare och faktiskt ökar värdet på fordonet. Det andas en air av omsorg och noggrannhet, och en bil som har behållits är mindre sannolikt att ha eller utveckla allvarliga problem. Slutligen, när du behöver ta bilen in för reparation, är det praktiskt för teknikern att se det arbete som redan har gjorts. Det finns många sätt att skapa en fordonsunderhåll log antingen med en enkel blank loggbok eller ett kalkylblad i ett program som Excel. Men det finns också programvaror som Automotive Wolf av Lonewolf Programvara som inte bara kommer att hålla koll på underhåll, men beräknar din gas körsträcka för dig och mycket mer. Automotive Wolf har också en attraktiv "fordon gränssnitt som använder mätare för att låta dig veta när vissa underhålls förfaller. Denna programvara och program som det är blygsamt prissatta och gratis att prova om laddas ned från Internet. Om du använder programvara, är det en bra idé att hålla en enkel spiral anteckningsblock i handskfacket att notera ned mätarställning och detaljer som du senare kan gå in i mjukvaran eller kalkylblad. Vissa mjukvarubaserade loggar fordonsunderhåll är avsedda att köras på bärbara digitala assistenter (PDA) så att du kan skriva in din information direkt från förarplatsen!

om du tar den enkla vägen att göra din egen logg, eller ett finare alternativ, hålla ett fordon i underhåll logsa smart drag som bara kan fungera till din fördel!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.