Vad är en Ellok?

Ett lok är en typ av tåg som drivs med el. Denna källa av el kommer vanligtvis från en extern område såsom tredjedel järnväg, ett batteri, eller overhead elledningar. Lokomotiv som inkluderar även en diesel-eller gasmotor klassificeras som diesel-lok. Även den elektriska lok fortfarande existerar i dag, var den första elektriska tåget som faktiskt utvecklades under 1800-talet. Robert Davidson i Aberdeen, Skottland, skapade den första elektriska tåget 1837. Davidson's train drevs av batterier, trots att de då batterierna har kallat galvaniska celler. " Senare skapade Davidson annat tåg som döpts till "Galvani" som visades på Royal Scottish Society of Arts 1841. Den Galvani testades i Edinburgh och Glasgow Railway, men otillräcklig batteritiden gjorde tåget opraktiskt för passagerare användning. Det var inte förrän 1879 som den första elektriska persontåg uppfanns. Resultat från Davidsons tidigare uppfinning, skapad Werner von Siemens ett elektriskt lok som drivs av en 2. 2kilowat motor. Med hjälp av en tredje järnvägspaketet som var knuten till en strömkälla, von Siemens tåget var ganska effektivt, det här tåget som över 90. 000 passagerare under en fyramånaders snåla.

Före uppfinningen av elektriska lok, drevs de flesta tåg med ånga. Men städer som hade en järnvägsstation också haft många klagade invånare, eftersom ångan från tidigare lok ansågs skada. Således var de flesta kommuner runt om i världen velat ersätta ånglok med elektriska lok.

öppnades den första stora elektriska lok linje i Baltimore, Maryland, 1895. För att skapa denna linje, olika tunnlar måste grävt kring staden Baltimore. Vid godkänt detta projekt, började många europeiska städer för att bygga elektriska tåglinjer. Faktum är att alla tåg inom landet Schweiz idag helt drivs med el. Kort därefter började nästan alla länder i hela världen för att bygga elektriska tåglinjer.

Idag är den elektriska lok fortfarande mycket populär i hela världen. Många länder i Europa förlitar sig fortfarande på den elektriska lok, och många skenor pendlare i USA drivs med el. Den största skillnaden mellan det ursprungliga elektriska tåg och tåg som kan ses idag är den hastighet som dagens tåg resa. Ett av de snabbaste motorerna som hittills utvecklats uppfanns under 2006.

När Siemens Electric skapade Eurosprinter typ ES64-U4, som kan resa upp till 357 kilometer eller 221 miles per timme, en värld av elektriska tåg förändrats för gott. Moderna tåg kan nu köras vid extremt höga hastigheter, vilket gör det elektriska tåget effektivare än någonsin tidigare. Den elektriska lok har kommit en lång väg från dess början, och säkert att säga att denna form av transport är här för att stanna i många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.