Vad är en Chinook helikopter?

Chinook helikopter eller CH-47 är ett flygplan tillverkade av Boeing, för användning som alla ändamål transporthelikopter. Boeings två största kunderna för konstruktionen är USA och Royal Air Force i Storbritannien, och Chinooks kan ses i bruk över hela världen, i olika inställningar. Medan många människor förknippar denna helikopter med militära uppdrag, tillverkar Boeing även versioner för civilt bruk, och privata operatörer använder Chinooks för uppgift som medicinska evakueringar och leveranser utbudet i avlägsna områden.

originalversionerna av formgivningen tillverkades på 1950-talet av begäran från USA: s militär, som ville att uppgradera sitt befintliga helikopter flottor. Av 1962, var CH-47 i tjänst, och helikoptrar blev en tydlig syn under Vietnamkriget. Uppgraderingar och anpassningar av Chinook helikoptern är i ständig utveckling, genom 202C militären hade arbetat sig fram från CH-47 till CH-47F, med specialstyrkor använder egen anpassad version, CH-47E.

Dessa helikoptrar har en med dubbla motorer, dubbla rotor design. De kan inhalning stora mängder utrustning, och upp till 36 personer, varav tre personer besättning. Liksom många andra flygplan, är det Chinook helikopter fylld med failsafes som är utformade för att hålla den i luften. Helikoptern kan köras på en enda enbart motorn, till exempel, och militära modellerna har en rad motåtgärder för bruk från agnar utdelare rikta fiendens eld på monterade kulsprutor och kanoner. På det militära den Chinook helikopter används för att flytta trupper, förnödenheter och utrustning. I avlägsna områden, får tillgång endast tillgänglig med helikopter, och riggen systemet för Chinook gör det möjligt att ta in fordon, tungt artilleri och annan utrustning som annars skulle vara omöjligt att få till isolerade områden. Eftersom rörlighet är en viktig egenskap för militära styrkor, är den Chinook helikopter ett värdefullt redskap, eftersom det håller trupper på resan och ser till att leveranserna hamnar där de behövs.

civila versioner av Chinook helikopter bristfälliga militära funktioner som motåtgärder som kan användas i strid, men de är byggda med samma krav på pålitlighet och stabilitet som den militära modeller. Den högsta bruttovikt CH-47 är 50,000 pounds (23. 000 kg), vilket gör att helikoptern att bära en stor belastning, men det är viktigt att lasta och balansera helikopter ordentligt för att säkerställa optimala prestanda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.