Vad är en Bränsletrycksregulator?

Ett bränsle tryckregulator (FPR) är en anordning som är utformad för att hålla trycket i bränsleledningar av ett fordon konsekvent. Den ligger mellan bränslet källan och motorn, längs bränsle järnväg, den linje som transporterar bränsle till motorn. Denna enhet är avgörande för en väl fungerande motor, såsom variationer i tryck kan orsaka en rad problem. För att avgöra om bränslet tryckregulatorn fungerar, kan ett test utföras för att bestämma bränsletryck, rätt bränsle tryckområden variera, beroende på fordonet, och de är ofta anges i instruktionsboken.

Om bränslet trycket är för högt kan det orsaka en motor för att köra rik. Detta ökar utsläppen från fordon, och det kan orsaka igensättning, racing, misständning, och en mängd andra problem. Lågt tryck gör att motorn gå magert, då motorn kan ta lång tid att starta, om den börjar alls, och det kan slå slint, tveka, eller stoppa. Båda dessa förhållanden är önskvärd, och Bränsletrycksregulator hindrar dem från att hända. Den här enheten kan känna trycket i bränslet järnväg, och modifiera den med en klaff som kan öppnas eller stängas för att minska eller öka trycket. Om trycket blir extremt hög, öppnar en ventil så att bränslet kan flöda in en linje som leder tillbaka till bränsletanken. Flera saker kan påverka bränsletryck, inklusive läckor i linje och problem med bränslet tryckregulatorn.

Om en bil är gaseffektivitet radikalt minskar, har det svårt att passera utsläppen tester, eller motorn är igång oregelbundet kan det tyda på ett problem med bränslesystemet, och Bränsletrycksregulator är en lätt sak att testa. En mekaniker kan vanligtvis testa enheten i ett par minuter, avgöra om det fungerar eller inte. Om bränslet tryckregulatorn fungerar kommer ytterligare diagnostiska tester för att spåra problemet.

med en motor som går dåligt är inte bara irriterande. Det ökar också utsläpp från fordon, vilket är dåligt för miljön, och det är svårt på motorn. Motorns livslängd kan förkortas om det är konsekvent köra med fel bränsle tryck, vilket leder till potentiellt kostsamma reparationer eller ett katastrofalt fel i framtiden. Om en motor börjar löpa grov, är det dags att boka tid hos en mekaniker, eller att ta en titt under huven, för mekaniskt lutande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.