Vad är en Blackhawk Helikopter?

En Blackhawk helikopter, mer korrekt den UH-60 Black Hawk eller Black Hawk är en militär helikopter för att specifikationer som den amerikanska regeringen. Förutom USA militär, över 20 länder använder Blackhawk helikoptrar i sin verksamhet över hela världen, däribland Grekland, Australien och Saudi Arabien. Denna helikopter är förmodligen mest känd för sin roll i American bekämpa operationer i Mogadishu, Somalia, populär i Black Hawk Down .

På 1970-talet, blev intresserad av USA: s militär att ersätta berömda UH-1 Iroquois eller "Knatte" helikopter, och sätta ett kontrakt upp för bud. Det vinnande anbudet var Sikorsky med sin Blackhawk helikopter design, och den första modellen togs i bruk 1976, efter omfattande tester som innehöll flera prototyp versioner. Helikoptern visade sig vara ett mycket användbart och mångsidigt utöver de militära flotta av specialiserade flygplan, och orderingången för det Blackhawk snabbt strömmade in från andra nationer.

Denna helikopter har två motorer, och ett organ som inrymmer 11 fullt utrustade soldater, tillsammans med tre besättningsmedlemmar. Den Blackhawk helikopter är konstruerad för en rad olika uppgifter, varav de flesta centrum kring att ge stöd till bekämpning av verksamheten. Trupper kan snabbt flyttas runt på slagfältet med hjälp av en Blackhawk, och helikoptrar kan också användas för att ge stöd antenn, droppar leverans och taktik elektronisk krigföring. Blackhawk helikoptrar används också för att transportera amerikanska statstjänstemän, däribland medlemmar av kongressen och presidenten i USA.

Olika versioner av helikoptern har tagits fram för specifika tillämpningar. De specialstyrkor använder sin egen version av Blackhawk helikoptrar, och versioner för nödutrymning av medicinsk personal har också utvecklats. Allt Syftet Blackhawk Helikoptern kan också ändras för särskilt stöd uppgifter. Liksom andra militära helikoptrar utför denna modell ett sortiment av defensiva och offensiva verktyg, allt från radar för upptäcka potentiella hot mot Hellfire missiler som kan avfyras på motståndare.

människor ibland förvirrad om terminologin i detta flygplan, med hänvisning till det som "Blackhawk helikoptern. "Eftersom två andra populära Sikorsky modeller är Seahawk och Superhawk, denna förvirring är naturligtvis förståeligt. Nyhetsmedia kommer också ibland tryckfel den korrekta termen, öka den allmänna osäkerheten om huruvida ett ord eller två är inblandade. Helikoptern titel speglar den långa tradition av att namnge militärhelikoptrar efter anmärkningsvärd indianer och indianstammar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.