Vad är en B-17 Flying Fortress?

The B-17 Flying Fortress är en ikon flygplan i historien amerikanska flyget, samt vara en välkänd plan av andra världskriget. Dessa robusta flygplan gått oerhört bra, både i den europeiska och Stillahavsområdet teatrar, och de blev så visuellt tydlig att bilden av en B-17 Flying overhead kom att bli mycket välkända för många människor på 1940-talet. I en enkel illustration av den starka roll Flying Fortress spelade i andra världskriget, ungefär en tredjedel av de bomber som fälldes för Tyskland kom från magen av B-17 bombplan.

ritades Detta flygplan av Boeing Company 1934, som svar på en begäran om en ny långdistansbombplan. Trots att den ursprungliga B-17 prototypen inte ger särskilt bra, var potential flygplan uppenbara, och en beställning på en flotta gjordes. Under loppet av 1930-talet och 1940-talet, Boeing flera gånger ändrat planet, som svar på feedback från lufttransporter och piloter som de arbetade med planet i stridssituationer. Den sista B-17 används för militära ändamål togs ur drift 1968, men med 12 operativa B-17s som finns från 2008, är det fortfarande möjligt att se dessa fantastiska plan i luften, och man kan även köpa biljetter för en flygning en B-17. The Flying Fortress hade en distinkt fyra motorer, med en extremt tåligt organ som syftade till att upprätthålla en stor skada. En svårt skadade B-17 kan fortfarande nå sitt mål, släppa sin nyttolast, och flyga hem, och flera plan som rapporterades som nedskjutna senare dök upp i deras hem flygfält, med besättningen intakt. Bilder av allvarligt skadade B-17s som gjorde det hemma, ibland utan fullt fungerande motorer eller landningsställ, publicerades allmänt på 1940-talet för att främja offentliga moralen. B-17s var också i stånd att försvara sig, med rejält torn kanoner och tunga rustning för att skydda dem från skottsäkra och attacker från andra flygplan.

Ofta, B-17s flög i massiv bekämpa formationer som var avsedda att skydda planen samtidigt som man maximerar sina bombningar effekt. Planen var kända för extremt exakt bombningen mekanismer, så att de målområden med stor precision, och en hel motverka bildandet av B-17s skulle ha varit en skrämmande syn. Användningen av bekämpandet bildas också kraftigt minskade förluster i B-17 flottor, de flesta nedskjutna plan är resultatet av separation från resten av flottan.

Flera flyg museer har B-17 Flygande fästningar på displayen, och det är ofta möjligt att faktiskt komma in i planet för att se hur det är inne. Av B-17s fortfarande i drift, är några som används av privata företag för transporter, medan andra hålls som arbetar museum pieces, visas upp i luften utställningar och andra evenemang. För dem som har kunnat se en B-17 i handling, är utmärkande tung trumma av planets fyra motorer något att minnas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.