Vad är bonusprogram?

bonusprogram, eller FFP, är ett belöningssystem som skapats av flygbolagen att öka kundernas lojalitet till ett visst företag. Flest tilldelning punkter eller miles till kunden baserat på vissa åtgärder kunden kan vidta, t. ex. köper en flygbiljett eller hyra en bil från en av bolagets partners. Bonusprogram är ett utmärkt sätt att tjäna rabatterade biljetter eller andra belöningar, men kunderna måste vara medvetna om att det ofta finns dolda avgifter i samband med inlösen av sina poäng.

År 1981 började American Airlines FFP vurm genom att införa AAdvantage samarbeten med Hertz hyrbilar och Hyatt hotell. Det grundläggande systemet innebar att för varje mil flugit med bolaget skulle kunden få en gratis mil i sitt konto. Tyvärr är systemet lite mer komplicerat, eftersom ett frequent flyer miles inte blir en faktisk mil på en flygning. Flesta gåvor, till exempel hushållsarbete flygbiljetter, kan inte uppnås förrän du har uppnått en viss uppsättning antal miles, vanligen 25. 000 eller 50. 000. Vissa konsumentundersökningar sätta det faktiska nuvärdet av ett bonusprogram milen på cirka 2 cent i amerikanska dollar (USD).

Efter American Airlines debuterade deras system, de flesta andra stora flygbolag följde samarbeten med olika reseföretag , hyrbil distributörer, och hotell. Bonusprogram blev mycket mer komplicerat, eftersom flygbolagen nu konkurrerade att erbjuda incitament och dra in kunder. Många flygbolag bildat allianser med globala transportföretag inom områden de inte fungerar, så att kunderna skulle få poäng eller miles för att flyga med transportörer i samband med deras FFP flygbolag. De samarbetar också med företag kreditkort, så att kunderna kan samla poäng för varje dollar som spenderades på sina kreditkort.

Särskilt lojala kunder eller vanlig flygblad som samlar ett stort antal miles ofta uppgraderas till en elit status inom FFP. Dessa högre nivåer, ofta stämplas som guld, silver och platina, tillåta större bonus för aktiva kunder. Gratis inhemska uppgraderingar till företag eller första klass platser, tillgång till exklusiva lounger, och en fördubbling av mängden körda mil tjänat på vissa flygningar är gemensamma fördelar för eliten kunder bonusprogram.

Poäng kan lösas in för många andra saker än flygbiljetter. Vissa bonusprogram ha möjlighet att donera pengar till välgörenhetsorganisationer som behöver flygbiljetter, såsom Make-A-Wish Foundation. De kan också vanligtvis lösas in mot presentkort till butiker som Macy's och Amazon. Du kanske också kunna använda dem till ett rabatterat resealternativ med andra parter, t. ex. gratis övernattningar på hotell eller extra dagar med en hyrbil.

förstår om du använder bonusprogram som ni förmodligen kommer att debiteras skatt på inköp, och kan även tas ut en avgift för att lösa in dina miles alls. Du får också tas ut en avgift om det inte är någon aktivitet på ditt konto under en längre tid. Vissa inlösen kan vara ett bättre värde än andra, om du har tillräckligt för ett gratis inrikesflyg i USA, som flyger till någonstans 3000 miles (4828 km) kommer att vara ett bättre alternativ än att flyga till nästa stat.

När du väljer ett bonusprogram, försöka uppfylla dina personliga resa. Om du besöker ett område flera gånger, måste du välja ett flygbolag som flyger där eller erbjuder ytterligare belöningar för enformiga flygningar. Bonusprogram kan vara en stor tillgång för alla vanliga resenärer som vill spara pengar. Även på grund av avgifter, belöningar är sällan faktiskt gratis, de är ofta kraftigt rabatterade från ordinarie priser, och det kan vara underbar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.