Vad är bilen Diagnostic Software?

Bil diagnostikprogramvara har vuxit kraftigt under de senaste fem till åtta år. Eftersom datorer blir mer integrerade i bilmotorer, är motorn diagnostiserade problemen med datorer och mjukvara. Professionella bilmekaniker har använt denna typ av programvara i många år. Bil diagnostikprogramvara har helt förändrat branschen. Det finns tre olika funktioner i de flesta bil diagnostik programvara: input verktyg, tolkning logik och modell specifika data. Priset för bilen diagnostiska programvaror varierar kraftigt, beroende på målgrupp och antal modeller ingår. De allra flesta programvaror är utformade för att arbeta med ett brett utbud av hårdvarukomponenter, ger en stor flexibilitet till kunder. Det främsta syftet med bil diagnostisk mjukvara är att ge en mekaniker eller bilägaren med korrekt information för att hjälpa felsökningsprocessen. Den information som denna typ av programvara kan användas för allt från grundläggande produktionen av värden och jämförelse med normer till en lista med möjliga problem som grundar sig på mätvärdena från bilen.

Moderna bilar har en dator processor installerad i motorrummet. Programvaran samlar in data från denna processor och använder den för att medverka vid diagnostisering. De faktiska uppgifter som samlas in varierar beroende på modell, men vanligtvis innehåller värdena från motortemperatur, gasproduktionen, elektriska impulser, och gasförbrukning. All denna information kan användas för att identifiera potentiella områden för svårigheter eller eliminera andra områden som potentiella problem. Det finns två olika klasser av bil diagnostik programvara: personliga och professionella. Personlig programvaran är avsedd för hemmabruk och ger minimal funktionalitet. Denna typ av programvara tar data datorns processor har lagrat på den och innehåller en lista med vanliga möjliga frågor. Frågorna listan är ofta ganska grundläggande och inte heltäckande.

Professional bilen diagnostiska programvaran är avsedd att användas av en utbildad, professionell mekaniker. Denna typ av programvara recensioner alla de uppgifter som processorn och ger mekanikern med möjlighet att mata in ytterligare information eller synpunkter. Beräkningar och logik används för att ge en fullständig lista med möjliga problem. Som mekaniker granskar de olika alternativen, han eller hon kan uppdatera systemet med kompletterande information, vilket resulterade i en reviderad lista med möjliga problem.

Varje bil diagnostikprogramvara produkt innehåller en databas med information och specifikationer för ett brett spektrum av produktmodeller. De övre och undre gränsvärden finns för olika datamängder som samlas in av bearbetningsenheten. Programmet jämför den faktiska avläsningar mot specifikationerna för att identifiera möjliga problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.