Vad är Zero Emissions Vehicle?

Ett noll utsläpp fordon eller ZEV är ett fordon som släpper ut praktiskt taget inga föroreningar när de är verksamma, eller när du står still. Vissa typer av noll utsläpp fordon inte släpper ut föroreningar när de är verksamma, men de kan fortfarande lita på kraftkällor som föroreningar. Till exempel, om du har en batteridriven bil, kan du ta ut den med makt som kommer från naturgas eller kol, men slutmålet är att skapa Zevs som inte grundas på någon strömkälla som skulle kunna förorena miljön.

Även om denna idé verkar ganska ny, finns en gammal maskin som är ett fint exempel på en noll utsläpp fordon, cykel. Genom att använda mänsklig makt ensam, och trots att människor får ibland förlita sig på andra saker, som att gaskraft för att värma sitt hem, släpper ut cykeln ingenting vid transit. Hästar, däremot, är inte ett bra exempel på ett nollutsläpp bil, eftersom hästar avger metangas vid transit och när i stallet för natten. Ett annat bra exempel på ett nollutsläpp fordonet är en motorless segelbåt eller en roddbåt, som förlitar sig på mänsklig kraft eller vindkraft att köra. Det finns ett antal företag som kliver in på marknaden att erbjuda sina versioner av noll utsläpp fordonstyper. Bland dessa finns flera versioner av elbilar, vätgas bränslecellfordon och fordon komprimerad luft. Den EV1, till exempel, säljs i början av 90-talet var en General Motors ® fordon som först visade några löften om att få betydande marknadsandelar. Men många saker tillsammans för att stoppa försäljning eller uthyrning av dessa bilar och de flesta av dem förstördes, mycket till förtret för folk som var fans. Frågan om hur EV1 avyttrades är föremål för filmen, Who Killed the Electric Car? , som presenterar ett besök, även vinklad, vid bilen och de olika politiska krafter som kan ha bidragit till sin död.

Men krisen i fossila bränslen och deras skador på miljön orsakar oro och önskan finns för företag att skapa en billig, enkel att använda noll utsläpp fordon, förutom att omvandla en stor del av kollektivtrafiken till ZEV standarder. Några företag har prisats för sina bilar, inklusive Tesla, som introducerar en elektrisk sportbil under 2006 och börjar ge mer standard bilar att köra på solenergi och el ensam.

Andra företag som Honda tillverkar ett begränsat antal bilar som drivs med vätgasdrivna bränsleceller. De största svårigheterna nu med Zero Emission Vehicles är att de är dyra för den genomsnittlige konsumenten, och det kan också vara svårt att driva dem eller hitta saker som väte för att fylla dem med. Det gör dem svåra att marknadsföra, men definitivt personer med högre inkomster kan ha råd att köpa dem och makt så behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.