Vad är Transponder Keys?

Transponder knapparna är fabrikstillverkade tillbehör som kommer med en bil och ge för radiosändning mellan bilen och nyckeln. Detta radiosändning möjliggör en knapp som ska programmeras för att bara starta en specifik och individuell bil. Därmed kommer endast den person som är i besittning av bilens transponder nyckel kunna starta och driva den. Transponder nycklar minskar möjligheten för bil tjuvar att stjäla en bil. En transponder nyckel tomt, som inte har programmerats, kan vev en bil. Det kan ta mer än 30 minuter för bilnyckeln transpondern att anpassa sig till systemet för bilen, som elektronik i bilen återställs. Transponder bilnycklarna finns för många olika bilar, men är vanligare i high-end modeller.

Vägen transponder nyckel programmering fungerar innebär ett mikrochip som finns i toppen av de viktigaste. Detta mikrochip har ett serienummer som en transponder nyckel programmerare har gjort unika för denna nyckel. Den elektroniska /motor styrenheter (ECU) kommer att skicka en begäran till fordonet för att validera serienumret. Om bilen inte känner igen några serienummer inom sin uppsättning av bekräftade och korrekta siffror, kommer bilen inte startar. När du köper ett fordon som innehåller transponder nycklar, är det en bra idé att ha minst två nycklar. Ibland nycklar försvinner, så har en andra giltig, är programmerad transponder nyckel viktigt. Om ersättning transponder nycklar behövs, kan de vanligen göras av en bilåterförsäljare eller låssmed. Det kan vara möjligt för en förare att programmera sin egen tomt nycklar, men processen kan variera med bil.

Den teknik som används i planeringen nycklar till specifika fordon har lett många fordonstillverkare och försäkringsbolag att överväga bilar med transponder nycklarna till vara praktiskt taget stöldsäkra. Det finns många rapporter, dock av tjuvar finna vägar runt transpondern, ibland bara genom att bogsera bilen borta. Vissa tillverkare har resistenta mot släppa sin programplanering koder till låssmeder, möjligen av rädsla för stöld, men den mesta informationen är tillgänglig för behöriga användare. Uppfattningen att transpondern knappar gör en bil nästan omöjligt att stjäla har orsakat problem för vissa ägare, eftersom det kan vara svårare att övertyga ett försäkringsbolag vid stöld sker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.