Vad är Side krockkuddegardiner?

Side krockkuddegardiner är krockkuddar som använda för att skydda huvudet vid en krock från sidan. Förutom att ge skydd vid en kollision hindrar de också människor kastas ut från ett fordon under en välta, vilket minskar risken för skador i en välta. Många fordon kommer som standard med sidokrockkuddar gardin, och några regeringar kräver dem, eller överväger att kräva att alla nya fordon. Det är viktigt att skilja mellan sidokrockkuddar gardin och sidokrockkuddar effekt. Side krockkuddegardiner är, nästan bokstavligen, gardiner. De distribueras från taket på fordonet för att täcka fönstren längs en hel sida av fordonet vid en krock. Om någon slog mot fönstret, skyddar airbag i huvudet dämpa och hindra huvudet från stansning genom glaset. Krockkuddarna stanna används istället deflatera i en välta, så att personer hålls inne i bilen.

krockkuddar Sidokollisionsskydd, som distribueras från sätet eller dörren, är utformade för att skydda bålen. De är också mycket viktig i en sidokollision krasch, förebygga brutna revben. Skador på bröstkorgen kan vara oerhört smärtsamt och potentiellt livshotande, vilket gör denna form av skydd särskilt viktigt i de så kallade T-bone "krasch där en bil kraschar in i sidan på en annan.

Side krockkuddegardiner kallas även krockkuddar huvud ridå med hänvisning till det faktum att de skyddar huvudet. De är vanligtvis ingår i ett komplett krockkuddar som omfattar flera andra typer av krockkuddar som att använda i händelse av en olycka. Dessutom är de backas upp av säkerhetssystem som passiv begränsningar, låsningsfria bromsar, och så vidare, som ger lika mycket skydd vid en krock som möjligt samtidigt som den hjälper föraren att undvika krockar. Dessa krockkuddar verkar vara mest hjälp för full storlek vuxna, enligt krascha studier. Barn och små vuxna kan vara för kort för att vara skyddad av sidokrockkuddar ridå. Det är också viktigt för nya köpare av fordon att vara medveten om att många bilar inte kommer som standard med system för krockkuddar i andra eller tredje rader av säten i ett fordon. Om skydd i dessa områden är önskvärd kan det bli nödvändigt att betala extra eller att överväga ett annat fordon. Det är också tillrådligt att få information om säkerheten av krockkuddar i en bil i mycket små barn , medan airbag säkerhet blir ständigt bättre, kan vissa försiktighetsåtgärder måste vidtas för att förhindra att barn blir skadade av krockkuddar vid en krock. Till exempel är det i allmänhet rekommenderas att barn i carseats sitta i ryggen vänd mot bakre delen av fordonet, för säkerheten.

Många regeringar publicera betyg bilsäkerhet och resultatet av krocktester till gagn för medborgarna forska ny bil köp. I USA ger safercar. gov denna information.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.