Vad är Regenerativ bromsning?

Regenerativ bromsning används på hybrid gas /el-bilar för att återfå en del av den energi som förloras under uppehåll. Denna energi sparas i ett batteri och senare användas för att driva motorn när bilen är i eldrift.

Förstå hur regenerativ bromsning fungerar kan kräva en kort titt på det system som den ersätter. Konventionellt bromssystem användning friktion för att motverka drivkraft för en rörlig bil. Som bromsbeläggen skaver mot hjulen (eller en skiva förbunden med den axel), är överdriven värmeenergi också skapats. Denna värmeenergin skingras i luften, slösa upp till 30% av bilens elproduktion. Med tiden minskar denna onda cirkel av friktion och bortkastad värmeenergi bilens bränsleeffektivitet. Mer energi från motorn är skyldig att ersätta den energi förlorad genom bromsning.

hybrid gas /el bilar nu använda en helt annan metod för bromsning vid lägre hastigheter. Även hybridbilar fortfarande använder konventionella bromsbelägg på motorvägshastigheter, elmotorer hjälpa bilen bromsa under stop-and-go-körning. Eftersom föraren bromsar genom en konventionell pedal, elektriska motorer i omvänd riktning. Det vridmoment som skapas av denna omvända motverkar drivkraft och slutligen stannar bilen.

Men regenerativ bromsning gör mer än att bara stanna bilen. Elektriska motorer och elektriska generatorer (exempelvis bilens generator) är i huvudsak två sidor av samma teknik. Båda använder magnetfält och lindad tråd, men i olika konstellationer. Regenerativ bromssystem utnyttja denna dubbelhet. Närhelst elmotorn en hybridbil börjar i omvänd riktning, blir det en elektrisk generator eller dynamo. Detta el matas in i ett kemiskt batteri och senare användas för att driva bilen vid staden hastigheter.

Regenerativ bromsning tar energi normalt spillo vid bromsning och omvandlar den till förbrukningsenergi. Det är dock inte en perpetuum mobile. Energin är fortfarande förlorade genom friktion mot vägbanan och andra avlopp på systemet. Den energi som samlats in under bromsning inte återställer alla den energi som förloras under körning. Det förbättrar energieffektiviteten och bistå de viktigaste generatorn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.