Vad är Edmund Fitzgerald?

Edmund Fitzgerald var ett fartyg som ra vattnen i de stora sjöarna mellan 1958 och 1975. Detta skepp är mest känd för sin tidig död till mötes, vilket sporrade ett antal musikaliska och teatrala hyllningar. Fartygets brass bell återfanns 1995 och används för att skapa ett minnesmärke över de 29 besättningsmedlemmarna som miste livet ombord på fartyget när det sjönk med man och allt.

Ägs av Northwestern Mutual Life Insurance Company, Edmund Fitzgerald utsågs till styrelsens ordförande, och det var det största fartyg som om de stora sjöarna. Faktum är att avtalet bygga fartyget faktiskt sägs att det måste vara det största fartyget på sjöarna, och Edmund Fitzgerald fortsatte med att ställa flera last poster förutom att vara den största fartyget runt. Hundratals resor gjordes med olika laster över Stora sjöarna före den ödesdigra dagen den 10 november 1975.

Fartyget var lastat med en last av taconite i Superior, Wisconsin, och det avsegla i sällskap med Arthur M. Anderson . De två fartygen mött hårt väder som de utvecklats, radioing fram och tillbaka om väder och oro, och besättningen på Edmund Fitzgerald rapporterade att fartyget notering och kämpa mot vågor, men att de var "innehav [ deras] egen. "Vid ungefär 7:00, det Edmund Fitzgerald sände sitt sista radioöverföring, och det föll utanför Anderson radar strax därefter. Efter att ha provat att höja fartyg på sin radio, rapporterade besättningen på Anderson Edmund Fitzgerald saknas, och gick en sökning part att leta efter överlevande. Inget hittades med vraket av fartyget senare är lokaliserade i två delar med hjälp av ekolod. Nästan genast började spekulationerna att snurra om varför Edmund Fitzgerald hade sjunkit, och varför ingen nödanropen har utfärdats, om scenen för en mysterium som varar än i dag.

Flera teorier om förlisningen av "Fitz", som den vackra skeppet var känt, har varit satta. Dessa teorier allt från förslag på att fartyget hade en felaktig radarsystem och besättningen var beroende av dåliga sjökort för förslag att luckor inte säkras på rätt sätt vilket fick skeppet att ta in vatten och så småningom sjunker. Många av förklaringarna till vraket av Edmund Fitzgerald frikänna fartygets ägare av skuld, som kan ha en taktik hos slug PR-personal för att undvika risken för en skuld kostym.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.