Vad är Crossover fordon?

Alla bilar passar in i en lös klassificeringssystem. Konsumenterna känner igen dessa klassificeringar med titlar som: Sedan, sportbil, cabriolet, sport nyttofordon (SUV), skåpbilar och lastbilar. Crossover-fordon tar attribut av två eller flera kategorier och kombinera dem till ett fordon. De är ibland också kallas Crossover Utility Vehicles, eller CUVs.

popularitet gasen kärleksfulla SUV hade börjat falla bort som gas steg i början av 21: a århundradet. Konsumenterna såg att bilföretagen att producera en bil som var nyttiga, roligt och modernt. Som svar kom bilföretag med crossover-fordon. Av 2006 fanns det 41 olika typer av crossover-fordon och deras försäljning utgörs cirka 50% av den totala SUV-marknaden.

Crossover fordon kommer vanligtvis gilla en av sina kategorier. Några har mer lagringsutrymme som en lastbil, medan andra göra plats för extra sittplatser som en mini van. Många erbjuder en tredje rad säten som kan vika upp eller ner för att rymma antingen företräde. Att hitta rätt crossover för konsumentens särskilda behov kan vara knepigt eftersom definiera en crossover är inte en exakt vetenskap. När man överväger att köpa en CUV, bör konsumenterna väga de faktorer som de anser viktiga. De mest intresserade av dragande barn och tillbehör såsom barnvagnar och kylare bör titta på fordon som maximerar lagringsutrymme samt ge tillräcklig plats för barn med vänner. De som söker en egen bil för ändamål som dragande vandra eller campingutrustning eller transport av sällskapsdjur är mer sannolikt att dras mot en mer robust crossover-fordon med mindre sittplatser.

Det enda egentliga sättet att avgöra vilken fordonet är den rätta är att forskning och provköra. Det finns inget som ger så exakt en bild av fordonet som hamnar i sätena. Test tredje rader att se komfortnivå, barnvagnar mäta och utrustning och jämföra mätningar av förvaringsutrymmen och kontrollerar att de kommer att tillgodose alla behov. Ett fordon är ett stort köp och konsumenter bör se att se att både stil och användbarhet är uppfyllda när de köper en.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.