Vad är Center Console båtar?

En båt med fjärrkontrollerna i eller nära centrum av fartyget kallas mittkonsolen båt. Många typer av fiskebåtar har kontrollerna på höger sida av båten, som begränsar en Sportfiskarnas tillgång till vatten. Den mittkonsolen båt, dock frigör marulk att flytta runt alla sidor av båten som behövs för att ge en stor fisk rörelsefrihet.

mittkonsolen båtar kan använda antingen utombordare eller inombordare motor. De mest populära konfigurationen som är överlägset aktersnurra. Denna motor har hydrauliska och elektriska linjer som löper parallellt med båtens botten, antingen på insidan eller utsidan av skrovet, så att motor eller motorer kan styras av konsolen. I de flesta fall, mittkonsol båtar kommer att vara lättare än andra typer av båtar, särskilt de med hytter. Därför kan de uppnå en plan över vattnet lättare, vilket sparar bränsle och ökar hastigheten. Detta kan vara en stor fördel för dem som använder sina båtar ofta, eller som använder dem att resa långa sträckor. En annan fördel med mittkonsol båtar är att många kommer med någon slags skugga struktur. Dessa båtar tillbringar ofta mycket tid att få till en plats och sedan vistas där, så de ofta innehåller något att blockera solen, särskilt runt konsolen. Dessa skugga strukturer är oftast gjorda av en kraftig glasfiber material som är permanent fäst på båten. I andra fall kan skuggan vara gjord av tyg och vara löstagbara. De fiskare som är verksamma mittkonsolen båtar har oftast bättre synlighet eftersom dessa båtar behålla kontrollen över skrovet på båten. Detta är särskilt användbart för dem som behöver bättre synlighet i tuffare hav med högre vågor. Det kan också hjälpa Sportfiskarnas plats bästa fiske platser, särskilt i klarare vatten. Sikten faktorn är något kompenseras men bekvämligheten faktor, dock.

Sits och konsolen i en mittkonsol båt är högt, så att rida kan vara grov. Detta är mildras något av det faktum att kontrollen inte är så nära framsidan av båten som med konsoler på sidan. Ändå är förhöjda i hårt vatten kan göra för en obekväm rida.

En annan sak att tänka på är att det i många fall, den plats på mittkonsolen båtar inte har ryggen. Dessa båtar är inte byggda för komfort, dock, men för synlighet och underlätta rörlighet i konsolen. Nya platser kan läggas till med ryggstöd, om så önskas, men alla som funderar på att köpa en mittkonsol båt kanske vill behålla denna faktor i åtanke.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.