Vad är Car Aerodynamics?

Aerodynamik är läran om rörliga gaser (i detta fall luften) över en kropp i rörelse och hur detta luftflöde påverkar kroppens rörelse genom flödet. Bil aerodynamik används för att göra personbilar säkrare och mer bränsleeffektiva, men den används huvudsakligen i racerbil design där höga hastigheter skapa ett ännu större behov av specialiserad bilens aerodynamik. I många, kanske de flesta, av passageraren fordon vi ser på vägen, aerodynamik spelar en jämförelsevis obetydlig roll i den övergripande utformningen av fordonet. Bortsett från att en bil så aerodynamiskt säker som möjligt inom specifika parametrarna, andra överväganden utan tvekan spela en mer framträdande plats i den slutliga produktionslinjen för de flesta fordon. En efterfrågan som har företräde framför bilen aerodynamik är allmänhetens efterfrågan på utrymmena. Stora stadsjeepar är mycket lämplig för familjer, semestrar och livsmedelsbutiker släpa, men de nödvändiga box-liknande design för med sig vissa kompromisser. Enkelt uttryckt, det skrymmande eller mindre strömlinjeformade ett fordon är, desto mer kraft kommer att utövas på det från luft-drag som genomdriver (mot) luften under acceleration. Allt annat lika, det skär i bränsleeffektivitet. Det innebär också att jämförelsevis dålig hantering vid höga varvtal, i händelse av en nödsituation, en skarp sväng av hjulet är skyldig att undvika att slå en på kommande objekt. Detta är inte att säga att stadsjeepar är inte säkert, men att de är mindre säkra i vissa situationer än de fordon som är konstruerade huvudsakligen baserad på bilens aerodynamik. P

Exempel på fordon som i huvudsak baseras på bilens aerodynamik är sådana som ligga lågt till marken, är snygga i design, och har rundade linjer med fällbara vindrutan som gör att luften lätt kan rinna över och runt, snarare än "rumpan upp" mot platt eller vertikala ytor. Med ett ord, sportbilar . Bortsett från att vara mindre och därmed lättare än sina SUV motsvarigheter, dessa låg profil bilar stöter inte vinden motstånd stadsjeepar eller lastbilar, och därmed få bättre bränsleekonomi. Kompromisser är att de har mindre interior room, och vissa menar att även om de hanterar bättre, om man inte hamna i en olycka en kanske föredrar att ha skydd för en större grupp som omger dem.

I sedanmodeller biltillverkare försöker hitta en balans mellan interior room, bil aerodynamik och hantering. För många år sedanmodeller också hade något andra bilar inte-linjer lyx ger rik interiör. Eftersom efterfrågan på fritidsfordon växte, utrustad biltillverkare dem med samma lyxiga funktioner, vilket fick många familjer föredrar bilen med mer mångsidighet, om inte bättre körsträcka.

Även om aerodynamik fortsätter att spela en viktig roll i bilen design är det viktigaste i racerbil design. Samma principer som tillämpas på luftfartyg som tillämpas här, men med en twist. Form av en racerbil chassi liknar en inverterad flygel eller bäryta som skapar downforce i stället hiss . Detta håller bilen på plats i höga hastigheter och ökar dragning runt kurvorna eftersom luften i bilen rör sig snabbare än luften ovanför. Långsammare går luften skapar större och tvingar bilen ner mot banan. Formen på bottenplattan, som har en inverterad vinge, skapar ett område med lågtryck som suger bilen på asfalt.

downforce måste vägas mot dra , som fördröjer bil. Designer är förfinats genom forskning med vindtunnlar utrustade med rörliga spår att simulera racing villkor. Effektiv kompromiss av downforce /dra förhållande för bästa hantering i högsta möjliga hastighet är målet. Förekommande fall, förståelse vunnits racerbil aerodynamik ofta tillämpas för att göra personbilar säkrare och effektivare.

Med en personbil design det blir kompromisser inom något område. Väger dessa kompromisser i förhållande till personliga behov och smak resultat i olika populära bilar vi ser idag, förståelsen av bilens aerodynamik förbättrar hantering och bidrar till att göra alla bilar mer bränslesnåla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.