Vad är CYLINDERVOLYM?

Slagvolym, också hänvisade till de mindre vanliga, men mer tekniskt korrekt term CYLINDERVOLYM , är ett mått på volymen rörd av kolvarna av en förbränningsmotor som de rör sig genom en enda , fullständig revolution. CYLINDERVOLYM, som uttrycks i volumetrisk enheter såsom liter, är kubikcentimeter, eller cubic inches, direkt proportion till den totala effekt som genereras av en motor. Det beräknas enligt en formel med hänsyn till olika motorns egenskaper, inklusive antalet cylindrar, bar och stroke.

Bore är innerdiameter ihåliga cylindrar som huserar kolvarna. Stroke är avståndet en kolv flyttar under loppet av en revolution. Med detta i åtanke är den matematiska formeln för förskjutning: antalet cylindrar multiplicerad med kvadraten bore, multiplicerad med stroke, multiplicerat med Pi delat med fyra.

Generellt gäller att ju större borrning och slaglängd på en motor, desto större förflyttning och hästkrafter. Med tekniska framsteg har dock detta samband blivit mindre absoluta variabel motorer, som kan vända hela cylindrar på och av att ge bättre prestanda och ekonomi, har blivit vanligare. Barring variabel, kan CYLINDERVOLYM normalt användas för att uppskatta motorns kraft och ekonomi och är särskilt användbart i jämförande situationer. i vilka enheter CYLINDERVOLYM mäts har genomgått en historiskt skifte, från cubic inches i muskeln bilen era av 1960-talet och 70-talet, till metriska enheter-liter och kubikcentimeter-i dag. Biltillverkarna har traditionellt ingår CYLINDERVOLYM i modellen nomenklatur, marknadsföring prestanda modeller bland annat genom att visa storleken på deras motorer. Kända exemplen på denna teknik inkluderar Fords 427 cubic-inch motor, vilket var en åtta cylinder V8 motor konfiguration med i mycket av Fords produktlinje under hela 1960, och 5,0 liters V8 som ett försäljningsargument i Ford Mustanger i slutet av 1980 och 1990-talet.

Bortsett från dess fristående användbar som ett mått på kapacitet, är CYLINDERVOLYM också närbesläktade annan vanlig bil-mätning kallas kompressionsförhållande . Kompressionsförhållande är jämförelsen med förbränningskammare största förmåga att dess minsta kapacitet-från toppen av en kolv är stroke till botten. Bore och stroke är åter integrerade delar i formeln för kompressionsförhållande. En högre förhållande: motor kan generera mer mekanisk energi ur en viss mängd luft-bränsle blandningen. Skillnad CYLINDERVOLYM, som kan vara subjektivt bedömts utifrån potentiell användning av en motor, ett högt kompressionsförhållande är nästan alltid betraktas som en önskvärd egenskap.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.