Som uppfann vindrutetorkare?

1902, på en New York spårvagn på ett synnerligen usel dag, vädermässigt, Mary Anderson hade en brainstorm. Efter att ha sett föraren kamp för att se ut genom fönstret, bara för att få snö i ansiktet på honom, undrade Anderson högt varför ingen någonsin hade gjort något för att förbättra sikten i dåligt väder. När får höra att det hade provat och kunde inte göras, började Anderson ritning diagram för vad som senare skulle bli vindrutetorkarna.

ingenjörer hade redan inför problemet med dålig sikt i regn eller snö, och kom med något av en lösning. De delade vindrutan i två, så att när vindrutan blev täckt med regn eller snö, kan föraren öppna i mitten av ett tydligt syfte. Detta var den teorin, men i praktiken hade den delade vindrutan inte fungerar mycket bra. När föraren öppnade vindrutan, fick de blaster kall luft, dungar av tung, blöt snö, eller hällregn i deras ansikten, av vilka ingen bättre sikt. Vissa förare utsmetad faktiskt bitar av lök och andra grönsaker i glaset, i hopp om att fet filmen kvar skulle stöta bort vatten. som Mary Anderson såg någon av dessa drivrutiner kamp för att se ut vindrutan och hålla passagerarna säkert började hon tänker på en grej med en spak på insidan för att flytta en arm på utsidan som skulle torka av regn eller snö. Hon dragit upp tanken på vindrutetorkarna samtidigt på spårvagnen. När Anderson tillbaka till henne Birmingham hem, hon raffinerad och läggs till hennes skisser. Hon anlitade då ett verkstadsföretag i Birmingham för att göra en modell av hennes vindrutetorkarna. På sin patentansökan, förklarade hon, "Min uppfinning avser en förbättring av fönsterputsning produkter, då ett radiellt-är svängande arm aktiveras av ett handtag från insidan av en bil-farstu. " gjordes Hennes vindrutetorkare av trä och gummi, och var flyttbara så att spårvagn utseendet inte skulle äventyras vid fint väder. Hon la en motvikt för att upprätthålla ett jämnt tryck på vindrutan, och effektivt torka bort snö och regn. Hon fick ett patent 1903 för en "fönsterputsning enhet" eller vindrutetorkare.

Så snart Andersons vindrutetorkare patenterades, skrev hon i ett stort företag i Kanada ge dem rättigheter. Detta företag var inte intresserad och uppgav att hennes uppfinning hade liten, om någon, kommersiellt värde och skulle inte sälja. De berättade för henne att de skulle vara intresserad av andra, mer användbar, patent att hon skulle ha.

Anderson's patent togs bort och så småningom ut. Även Anderson aldrig tjänat på sin uppfinning, var det på nytt strax efter, och genom 1913 mekaniska vindrutetorkarna var standard på inhemska bilar, inklusive Ford Model T. Bilar blev säkrare som förare kunde se ut genom framrutan i alla typer av väder.

År 1917 utvecklades vindrutetorkarna när "Electric Storm Vindskydd Cleaner, "patenterades av Charlotte Bridgewood. Dessa var de första automatiska vindrutetorkare. Dessa vindrutetorkarna fick ström från bilens motor och drivs på gummi rullar, snarare än blad. Hennes vindrutetorkarna inte säljer bra, men båda dessa kvinnor lade grunden för modern vindrutetorkare, som håller förare och passagerare lika mycket säkrare i regn eller snö.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.