Hur tar jag bort Rust från en bil?

Om rost visar på kroppen av ditt fordon, kanske du vill delta i några enkla rostborttagning och färg blandning för att behålla utseendet på din bil. Det finns sätt att du kan göra jobbet själv, men det kommer att ta flera steg och ett par dagar att genomföra. Om du har en fri helg kommer upp, här är de grundläggande stegen i att ta bort rost från en bil.

Rusting normalt beror på att sluta har skadats på något sätt. Rosten plats ökar oxidation på rena metallytor som utsätts av en hårfin repa eller en liten buckla orsakar rosten att sprida sig. Ditt första steg i att ta bort rost från en bil är att samla dina verktyg tillsammans. Du behöver gummihandskar, skyddsglasögon och dammfiltermask för skydd. För att skydda de omgivande delar av fordonet, en billig färg presenning och några konstnärer band kommer också att behövas. En slipning hjul tillsammans med några ark sandpapper kommer också komma till hands. Slutligen har en liten mängd rost syra förening på sidan.

Börja med att täcka och tejpa utanför området kring repa eller buckla. Tanken är att skydda den närmaste yta som fortfarande är i fin form. Den målartejp sannolikt inte kommer att skada finishen på din bil, och stannar på plats under hela processen. Också, rulla upp fönstren på fordonet. När du börjar slipa rostiga området kommer små partiklar flyger åt alla håll. Se till att ingen av de fina rusa partiklar har en chans att etablera sig och börja bädda in sig i andra delar av bilkarosser eller befinner du dig rutinmässigt ta bort rost från en bil.

Din första uppgift är att ta upp tjockare yttre lagret av oxiderat rost. Använd slipning hjulet för denna del av jobbet. Ha inte bråttom med det här steget, som rör sig för fort gör det lättare att skada metallen. När tuffare yttre lagret av rost tas bort, byta till sandpapper ark för att komma in i fina vinklar och vrår. Detta kommer att bidra till att du får all rost från en bil under detta förfarande, inklusive små belopp eller rester som kan ha flyttat under slipning åtgärder. När slipade ytan känns slät, torka försiktigt den ren och på en tunn hinna av syra till området. Det här steget kommer att hantera även de minsta av partiklar och lämnar den exponerade metallen helt rena. Se till att inte lämna föreningen på den exponerade metallen längre än rekommenderat i anvisningarna. Underlåtenhet att ta bort syra kan leda till skrovlig och ännu mer arbete. Efter att syran, försiktigt torka området med mineral sprit och en ren trasa och låta avsnittet torka.

Tänk på att ta bort rost från en bil ska bara göras när du kan reprime och måla om slipat område inom de närmaste tjugo fyra timmar. Om du väljer att lämna ren metall utsätts för ännu en kort tid kommer processen att oxidering sker och skadorna kommer att bli värre än det ursprungliga problemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.